Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tuča zatrpala ulice, dijelovi Madrida i dalje su paralizirani

None Foto: ISAAC GARCIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

U gradu koji je bio najviše pogođen - Arganda del Rey, jugoistočno od Madrida - fotografije i snimke lokalnih medija pokazuju ulice pretvorene u bujice blata koje odnose automobile te naslage tuče na tlu

Ceste i podzemna željeznica u Madridu i okolici i dalje su djelomično izvan funkcije u utorak ujutro, nakon obilnih kiša koje su dovele do poplava i pretvorile ulice grada u bujice, a vatrogasci su intervenirali najmanje 150 puta, objavile su vlasti.

U gradu koji je bio najviše pogođen - Arganda del Rey, jugoistočno od Madrida - fotografije i snimke lokalnih medija pokazuju ulice pretvorene u bujice blata koje odnose automobile te naslage tuče na tlu.

VIDEO: 'OVO JE KATASTROFA' Superoluja pogodila predgrađe Madrida: Bujica je nosila aute!

"Nema ozlijeđenih a intervencije su bile relativno male za oluju takvih razmjera: pokupiti granje s javnih površina, vodu iz garaža, podruma ili trgovina", rekao je za AFP glasnogovornik hitnih službi za madridsku regiju.

Vatrogasci su intervenirali 152 puta u ponedjeljak, posebno na jugu i istoku grada.

People walk in a partially flooded metro station in Madrid's downtown | Autor: JOSE FERNANDES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JOSE FERNANDES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Promet na četiri autoceste koje okružuju španjolsku prijestolnicu u ponedjeljak navečer bio je u prekidu kao i pet linija metroa, a neke su postaje bile u potpunosti poplavljene.

U utorak ujutro promet se uglavnom normalizirao iako je na pojedinim autocestama još uvijek poremećen, a linija podzemne željeznice za Arganda del Rey prekinuta.

Komentari (1)
  • U Madridu, u Madridu .... posjeti Kuščevićevog didu.

    27. 8. 2019,   11:20