Obavijesti

News

Komentari 245

Umirovljenika kod Pule tukao i vojnik: Mlatili su me stolicama

Umirovljenika kod Pule tukao i vojnik: Mlatili su me stolicama

Mladići su oko 6 ujutro došli do kafića u centru Pule. Prema riječima vlasnika kafića, zasmetale su im hrvatske i istarske zastavice koje su ostale tamo od prošlogodišnjeg nogometnog prvenstva...

VIDEO

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i izražavaju žaljenje zbog događaja. MORH ističe kako postoje osnovane sumnje kako je jedan od trojice napadača pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na umirovljenika Evelina (69). MORH nam je također rekao da ukoliko se utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske napao umirovljenika kazna može biti i izgon iz vojske.

- Slomljena su mi tri rebra, slomljena mi je ruka, dobio sam udarac u glavu te imam čvorugu na glavi, a pri bijegu sam pao i udario se u nogu. Teže hodam. Nisam mogao spavati od šoka. Ostat ću u bolnici koliko treba. Sve je počelo oko 6.15 ujturo u nedjelju. Jedan od njih mi je prišao i pitao kad će se otvoriti kafić i počeli su ljuljati hrvatsku i istarsku zastavu. Rekao sam im da zastave puste na miru i da se kafić otvara u 8.30 sati. Nakon toga su otišli i nakon sat vremena su se ponovno vratili. Maskirali su se i jedan me počeo lupat po glavi. Pao sam, a kad sam se digao bacili su stolicu na mene, vidi se sve na snimci - ispričao je pretučeni umirovljenik.

Podsjetimo, policija je u nedjelju navečer uhitila trojicu mladića koji su u nedjelju u ranim jutarnjim satima napali umirovljenika na terasi kafića u Puli koji je tamo radio kao čuvar. Jedan je uhićen u Puli, drugi u Zagrebu. Tijekom večeri uhićen je i treći napadač.

- Pobjegao sam s terase prema pošti u nadi da će me vidjeti stražar pošte koji ima pištolj. Mislio sam da će me makar on zaštititi ako ništa drugo jer nikoga na cesti u to doba nije bilo. Pa nedjelja je, ljudi spavaju i to je problem. Strah me je, i za sad ne idem nigdje. Ne znam hoću li se vratiti na radno mjesto, ovisi kako se budem osjećao. Rado sam honorarno prije toga i kao vozač a sad zbog slomljene ruke neću moći najmanje mjesec dana - rekao je teško ozlijeđeni muškarac.

Pretukli umirovljenika: Policija uhitila svu trojicu napadača
Pretukli umirovljenika: Policija uhitila svu trojicu napadača

Mladići su oko 6 ujutro došli do kafića u centru Pule. Prema riječima vlasnika kafića, zasmetale su im hrvatske i istarske zastavice koje su ostale tamo od prošlogodišnjeg nogometnog prvenstva. Verbalno su napali umirovljenika koji je radio kao čuvar na terasi kafića. On im je rekao da se udalje, no oni su se ubrzo vratili maskirani i naoružani palicama. Na njega su bacali stolce i cipelarili ga na cesti. Teško je ozlijeđen, mladići su mu slomili tri rebra, ima natučen bubreg i kvrgu na sljepoočnici. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Uhićeni napadači nalaze se na ispitivanju u PU istarskoj, a nakon ispitivanja smjestit će ih u policijski pritvor. U utorak bi ih trebali prevesti na Županijsko državno odvjetništvo gdje će ih opet ispitati, nakon čega će se ponovno odlučivati o istražnom zatvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...