Obavijesti

News

Komentari 15

'Tukao me, drogirao, silovao i govorio kako će i mene ubiti...'

'Tukao me, drogirao, silovao i govorio kako  će i mene ubiti...'
1

Myra Hindley je sa svojim partnerom otela, seksualno zlostavljala i ubila troje djece i dvoje tinejdžera. Umrla je u zatvoru 2002. U dokumentima koje je dala svom odvjetniku prije smrti opisuje teror koji je prolazila s njim

VIDEO

Myra Hindley, zajedno sa svojim partnerom Ianom Bradyjem , sudjelovala je u zloglasnima "Ubojstvima u močvari" (Moors murders) u Velikoj Britaniji.  Njih dvoje su oteli, seksualno zlostavljali, mučili i na kraju ubili troje djece stare između 10 i 12 godina te dvoje tinejdžera starih 16 i 17 godina.  Sve se odvijalo između lipnja 1963. i listopada 1965. godine. Osuđeni su na tri kazne doživotnog zatvora.

'Zlostavljao me i ponižavao'

Myra Hindley koja je proglašena najokrutnijom ženom u Velikoj Britaniji umrla je 2002. a malo prije smrti dala je svom odvjetniku dokumente u kojima tvrdi  da ju je njezin partner u ubojstvima Ian Brady drogirao, tukao i silovao. Dokumenti otkrivaju njezinu mržnju prema Bradyju koji ju je konstantno brutalno premlaćivao. Sad su prvi put dostupni javnosti, a nalaze se u Muzeju zločina u engleskom Gloucestershireu.

387542023

U njima opisuje kako ju je sadistički zlostavljao, ritualno ponižavao i prijetio joj da će je ubiti ako odluči izaći iz njihovog pakta koji su sklopili. Prijetio joj je kako će je ubiti i zakopati u plitki grob kako je to napravio i sa prvom njihovom žrtvom Pauline Reed(16)
- Dok smo se vraćali kući nakon ubojstva rekao mi je ako pokažem ikakve znakove povlačenja, da vidi da slučajno ne želim više biti s njim da ću završiti na isti način kao Pauline. Ja sam mu na to samo kratko rekla: 'Znam Brady' - stoji u dokumentima.

'Neću te ubiti jer si mi potrebna'

- Kad sam mu jednom prilikom rekla da bi mogao otići predaleko i ubiti i mene rekao je da neće jer da sam u potrebna - napisala je Hindley koja je vezu s njim opisala kao 'Bradyjev zatvor'.

- Činio mi je i mnoge druge odvratne stvari osim fizičkog zlostavljanja, drogiranja i silovanja. Znao bi me prisiljavati da držim otvorena usta da može u njih urinirati. Zatim bi se mokrio u moje uši, u nos i po cijelom tijelu..

Iako joj je radio strahote nije imala snage otići na policiju i prijaviti ga.
- Nisam imala dokaze, a i bojala sam ga se. Često sam ga mrzila, ali sam u isto vrijeme bila sam emocionalno opsjednuta s njim. Svoje osjećaje nisam mogla promijeniti..

Ta pisma su bila dio njezine treće žalbe protiv njezine životne kazne. Umrla je u dobi od 60 godina od bronhijalne pneumonije uzrokovane bolestima srca.

'Želim počiniti savršeno ubojstvo'

Njezin partner Ian Grady umro je prošle godine u 79. godini u psihijatrijskoj bolnici u Merseysideu. Gdje je zakopao tijelo 12-godišnjeg Keitha Bennetta nikada nije otkrio. Ostaci ostalih žrtava su otkriveni.

Slučajevi su postali poznati kao "Ubojstva u močvari" jer su grobovi većine žrtava nađeni na području Saddleworth močvare.

Myra Hindley je kao 19- godišnjakinja upoznala je Iana 1961. godine, netom nakon što je izašao iz zatvora. Uskoro je pala pod njegov utjecaj. Kako bi testirao njezinu odanost, Brady je isplanirao silovanja i ubojstva.

Njihova prva žrtva bila je Pauline Reade (16) koja je nestala 12. srpnja  1963. Te je večeri Brady rekao Hindley kako želi počiniti savršeno ubojstvo. Plan je bio da Hindley vozi njegov kombi, dok  je on trebao ići iza nje na motociklu. Kad spazi žrtvu, uperit će lampu prema njoj, a Hindley će joj ponuditi prijevoz.

murderpedia.org

'Pomozite nam potražiti narukvicu'

Brady je tako vozeći se spazio djevojku i dao signal Hindley. Ona je ponudila  prijevoz Pauline Reade, prijateljici svoje mlađe sestre Maureen. Kada je Pauline sjela u kombi, pitala je djevojku ako će joj pomoći naći skupocjenu rukavicu koju je izgubila kraj Saddleworth močvare, na što joj je ona pristala. Uskoro je stigao Brady koji se predstavio kao Myrin dečko. Dok je s djevojkom tražio rukavicu, Hindley je čekala u kombiju. Nakon pola sata vratio se i odveo Hindley do mjesta gdje je ležala Pauline, silovao ju je, a potom joj prerezao vrat. Uzeo je lopatu, koju je ranije sakrio na tom mjestu, i zakopao tijelo. Na povratku kući, sreli su majku i brata ubijene djevojke koji su je tražili.

Četiri mjeseca kasnije nestao je John Kilbride (12) . Brady i Hindley su prišli dječaku na sajmu i ponudili mu prijevoz uz izgovor da mu se roditelji sigurno brinu što je tako kasno vani. Kad je dječak ušao u Ford Angliju, Brady je kazao kako će morati prvo svratiti do njihove kuće da uzme bocu sherryja koji je ranije nudio dječaku. Nekoliko minuta kasnije, rekao je da će morati skrenuti s puta kako bi potražili rukavicu koju je Hindley izgubila kraj močvare.  Dok je Hindley čekala, Brady je silovao dječaka, a potom ga zadavio, vjerojatno vezicom s cipela.

murderpedia.org

Treća žrtva bio je Keith Bennett (12). Dječak je nestao u predvečerje 16. lipnja 1964. dok je išao prema bakinoj kući u Longsightu. Hindley je na prijevaru namamila dječaka u auto pitajući ga ako će joj pomoći da unese neke kutije. Na stražnjem sjedalu sjedio je Brady. Dječaku je potom rekla da će ga odvesti kući. No prije toga, parkirala je uz Saddleworth močvaru, a dječak je krenuo s Bradyjem potražiti izgubljenu rukavicu. Brady se vratio do auta nakon pola sata noseći lopatu, a kad ga je Hindley pitala kako je ubio dječaka, rekao je da ga je prvo silovao, a zatim zadavio žicom.

'Djevojčicu zadavili je žicom i golu pokopali

Brady i Hindley su se šest mjeseci kasnije uputili prema lunaparku kako bi pronašli novu žrtvu. Pored vrtuljka su spazili Lesley Ann Downey (10). Nakon što su se uvjerili da je sama, prišli su joj i pitali je da im pomogne unijeti vrećice u automobil, a potom u kuću . Djevojčicu su natjerali da gola pozira dok su je fotografirali , a onda su je silovali i zadavili žicom. Sljedećeg jutra golu djevojčicu su zakopali u grobu kraj Saddleworth močvare.

murderpedia.org

Edwarda Evansa (17), mladog inženjerskog pripravnika, Brady je upoznao 6. listopada 1965. na željezničkoj postaji u Manchesteru. Pozvao ga je u svoju kuću gdje ga je najprije ponudio čašom vina, a onda na smrt zatukao sjekirom . Mučnom ubojstvu svjedočio je David Smith, suprug Hindleyjeve mlađe sestre Maureen.

Dok je Brady ispijao vino s Evansom, Hindley je po njegovom naputku otišla po Smitha. Došavši natrag pred kuću, rekla je Smithu da pokuca na vrata kad vidi svjetlosni signal . Nakon nekoliko minuta upalila se lampa, a Smitha je na vratima dočekao Brady koji ga je upitao je li došao po vino te ga poslao u kuhinju. Uskoro je Smith čuo Hindley kako zapomaže, a kad je kročio u dnevni boravak vidio je kako Brady sjekirom udara Evansa. Vrat mu je prerezao žicom, a onda ga umotao u plastičnu foliju i spremio u jednu od soba.

332374300

Sljedeće večeri Smith se trebao naći s Bradyjem kako bi uklonili tijelo, no usred noći se predomislio - probudio je Maureen i rekao joj što se dogodilo. Nekoliko sati kasnije, s javne govornice je nazvao policiju i priznao zločin.

'Posvađali smo se pa su stvari izmakle kontroli'

Sljedećeg jutra policajac im je pokucao na vrata kuće. Rekao je Myri i Ianu da istražuje dojavu o pucnjavi koja se dogodila večer prije. Hindley je porekla da se dogodila pucnjava i dopustila policajcu da pregleda kuću. No u sobu u koju su sakrili tijelo Edwarda Evansa policajac nije mogao ući, bila je zaključana, a ključ je navodno ostao u Ianovom uredu na poslu. Nakon toga policajac je rekao Bradyju da su pronašli zakopano tijelo te da je osumnjičen za ubojstvo. On je pak u svoju obranu rekao: "Eddie i ja smo se posvađali, stvari su malo izmakle kontroli".

Dokaza protiv Hindley policija nije imala, no morala je dati iskaz. Uhitili su je 11. studenog, kada su otkrili putni kovčeg sa inkriminirajućim dokazima na stanici u Manchesteru. Među dokazima su bile fotografije nage Lesley Ann Downey (10) i vrpca na kojoj je bilo snimljeno njezino ubojstvo.

U pretresu kuće pronašli su na desetke fotografija snimljenih kraj Saddleworth močvare. Više od 150 policajaca pretraživalo je to područje. Pronašli su tijela Lesley Ann Downey (10) i Johna Kilbridea (12).

'Ne osjećamo se krivima'

Brady je optužen za ubojstvo Lesley Ann Downey, Johna Kilbridea i Edwarda Evansa, dok je Hindley optužena za ubojstvo djevojčice i mladog inženjerskog pripravnika , te spoznaju o ubojstvu Johna Kilbridea. Na suđenju, koje je započelo u travnju 1966. godine, Brady i Hindley su rekli da se ne osjećaju krivima. Mjesec dana kasnije sud ih je proglasio krivima po svim točkama optužnice.

Godine 2006. snimljen je film o životu Myre Hindley iza rešetaka . Navodno je postala ovisna o Valiumu , a jednom prilikom tražila je da je hipnotiziraju kako bi se prisjetila ubojstva 12-godišnjeg dječaka . Zahtjev je odbijen.

Policajka Sandra Wilkinson rekla je da se sjeća kako su Myra i njena majka Nellie tijekom suđenja jele kolače. I dok je majka izgledala rastreseno i u šoku, Myra se ponašala kao da je se sve to uopće ne tiče. U nijednom trenutku nije pokazala kajanje . Ponašala se kao da je zločine počinio netko drugi.

Za razliku od Myre, njezin partner Brady u više navrata je kazao kako želi umrijeti i zbog toga štrajkao glađu. Rekao je da ne želi da ga ikad puste na slobodu. 1985. dijagnosticirana mu je psihopatija.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti