Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tukao Sirijca (15) na školskom dvorištu: 'Prijete mi. Bojim se'

None Foto: screenshot/Twitter

Nedavno se pojavila i priča dječaka-nasilnika koji tvrdi da se zajedno s obitelji skriva od javnosti nakon što je video dospio na internet. Tvrdi kako se boji za svoj život i da se sakriva od javnosti

Prošlog tjedna je na internetu osvanula snimka na kojoj dječak (16) fizički maltretira vršnjaka iz Sirije. Sve se odvilo na školskom igralištu u Velikoj Britaniji, a snimka je pokrenula lavinu reakcija. Povrh svega, dječak iz Sirije i njegova mlađa sestra progovorili su u medijima u nasilju kojem su konstantno izloženi u školi i zbog kojeg se više ne žele vraćati u nju. 

Nedavno se pojavila i priča dječaka-nasilnika koji tvrdi da se zajedno s obitelji skriva od javnosti nakon što je video dospio na internet. U intervjuu u kojem je razgovarao s aktivistom Tommyjem Robinsonom, dječak je rekao da se "boji za svoj život", kao i za život svoje obitelji, javlja The Mirror. 

'NIGDJE NISAM SIGURAN' Dječak iz Sirije meta nasilnika: 'Bojim se. Napali su i sestru...'

- Moja adresa je osvanula na internetu i ljudi su počeli dolaziti. Pobjegli smo od tamo jer smo dobivali prijetnje silovanjem, prijetnje smrću... razne prijetnje - rekao je dječak. 

Podsjetimo, izbjeglici (15) iz Sirije su kolege u školi nasilno nalijevali vodu u grlo, tukli ga, vukli po podu i stisnuli za vrat na igralištu škole u Huddersfieldu.

To je bilo prije mjesec dana, a šokantna snimka se sada proširila društvenim mrežama. Pokrenuto je i prikupljanje pomoći za dječaka sa snimke. 

SLUČAJ ŠOKIRAO BRITANIJU Sirijskog dječaka đaci mučili vodom, udarali i vukli po travi

Dječak Jamal pobjegao je iz grada Homsa u Siriji koji je bio okupiran od svibnja 2011. do 2014. Napad na školskom igralištu je snimao treći učenik i jasno se vidi da Sirijac već ima gips na ruci moguće zbog prethodnog napada školskih kolega. Na snimci se čuje kako napadač urla na dječaka: ‘Utopit ću te!’

Jamal je u intervjuu za ITV News rekao da je dva mjeseca nakon zlostavljanja bio vrlo rastresen i da ga je bilo sram. Često je znao noćima plakati sve dok ne bi zaspao. 

Komentari (21)
  • Nećete napisat kako ti isti sirijci i ostali isilovci provaljuju, kradu, siluju, maltretiraju... europljane?

    6. 12. 2018,   22:03
  • Dosadni ste vise sa tom migrantskom propagandom

    6. 12. 2018,   21:57
  • Draga redakcijo ovog beeeee portala ako vam se toliko svidaju zasto ih ne udomite kod sebe...mislim kad ste toliko solidarni zasto ne odete u njihov camp i snimite sve iz prve ruke, nego sve ovak od doma ( da doma jer vecina vas "novinara" radi od kuce) baljezgate i lazete!!!

    6. 12. 2018,   22:20