Obavijesti

News

Komentari 38

Tumor joj pritišće očne živce: Snjegovići mi plaćaju operaciju

Tumor joj pritišće očne živce: Snjegovići mi plaćaju operaciju
6

NADA Antonija Kraljić je gluha, a tumor joj pritišće očne živce, pa može i oslijepiti. Izrađuje božićne ukrase da sakupi za operaciju u Njemačkoj. Jako je ponosna na svoje snjegoviće

VIDEO

Moji podstanari su trenutno dobro i miruju, na čemu sam im jako zahvalna, kaže Antonija Kraljić (24) iz Nove Gradiške, pozitivna djevojka koja se bori s petnaestak tumora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:20

Unatoč bolesti s kojom vodi bitku godinama, diplomirala je na Veleučilištu u Požegi i stekla je zvanje prvostupnice javne uprave. Bolesna nije prekidala studij, osim kratko prije i poslije operacije 2016., nakon koje je ostala bez sluha. Život joj se nakon toga promijenio, postala je ovisna o drugima, najviše o majci jer ne može nigdje sama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Obitelji nije nimalo lako jer nitko nije zaposlen, žive od Antonijine invalidnine od 1500 kuna i onoga što zarade povremeno radeći. Antonijin brat Stjepan (31) inženjer je hortikulture ne može pronaći posao. Antonija i mama se snalaze.

'Antonija ne čuje, ali mi čita s usana. Vidim kad joj je teško, tad sjednem s njom i tješim je', mama Milica je Antoniji najveći oslonac

Svi mogu pomoći 

- Radimo ukrase za razne prigode, posebno za Božić. Antonija je je ponosna na svoje snjegoviće napunjene rižom. U trgovinama nas svi znaju jer ne znam ni sama koliko smo kupili riže. Vjerujem da se već pitaju kuhamo li mi išta osim riže, trošimo je više od Kineza – šali se Milica.

Antonija Kraljić bi, zahvaljujući dobrotvoru iz Slavonskog Broda koji živi u Njemačkoj, a koji je za njenu bolest saznao iz novina 24sata, mogla doznati postoji li mogućnost da joj se vrati sluh i spasi vid, jer u glavi ima tumor očnih živaca zbog kojeg bi mogla oslijepiti. Da bi to znala, mora otići u Kliniku za neurokirurgiju Sveučilišta u Tübingenu, koja je svjetski poznata, gdje bi je pregledao i napravio dubinski CT tim pod vodstvom prof. dr. med. Martina Schuhmanna. Da bi se znalo je li moguće djevojci vratiti sluh te spasiti vid, potrebno je učiniti dodatne pretrage koje stoje oko 30.000 kuna.

'Svaki dan molim Boga da uspijem sakupiti novac i otići u Njemačku. Želim opet čuti glas najmilijih', Antonija se nada da će joj dobri ljudi pomoći

- Doći ću po Antoniju i njenu majku u Hrvatsku, dovest ću ih u Njemačku i o svome trošku ću ih smjestiti dok budu trajale pretrage i vratiti u Hrvatsku, sve ću to odraditi o svom trošku i donirati razliku novca za same pretrage ako ne budu mogli sakupiti u Hrvatskoj – rekao je Brođanin.

Antonija se svaki dan moli Bogu da uspije sakupiti novac i otići u Njemačku u nadi da će joj Božić donijeti radosnu vijest i spoznaju da će možda jednog dana ponovno moći čuti i uživati u glasovima svojih najmilijih.

Svi koji bi željeli pomoći ovoj hrabroj djevojci mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

Antonija Kraljić, HR1023600003114435547 ili devizni račun HR8023600003243501808 Zagrebačka banka, SWIFT/BIC: ZABAHR2X.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...