Obavijesti

News

Komentari 16

Turci se obratili EU: Oslobodite nas viza ili ništa od dogovora!

Turci se obratili EU: Oslobodite nas viza ili ništa od dogovora!

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je da bi EU trebala Turcima jamčiti putovanje bez viza ili će odustati od dogovora po kojem bi trebali zaustaviti priljev ilegalni migranata

VIDEO

Europska unija trebala bi od listopada turskim državljanima jamčiti slobodno putovanje bez viza ili će Turska odustati od dogovora po kojem bi trebala zaustaviti priljev ilegalnih migranata, rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu za njemački list.

Upitan hoće li stotine tisuća izbjeglica u Turskoj ići u Europu ako EU ne zajamči bezvizno putovanje od listopada, on je za izdanje Bilda od ponedjeljka rekao: "Ne želim govoriti o najgorem scenariju - razgovori s EU-om se nastavljaju ali je jasno da će se primijeniti sve točke ugovora ili ćemo odustati od njega".  

EU usporava rješavanje pitanja bezviznog pristupa Turaka zemljama EU-a - što je glavna nagrada za suradnju Ankare u zaustavljanju migrantskog priljeva u Europu - zbog spora oko turskog antiterorističkog zakona i represije nakon neuspjela puča.

Prije nego što prizna liberalizaciju viza, Bruxelles želi da Turska ublaži antiteroristički zakon. Europski povjerenik Guenther Oettinger rekao je da ne vidi da će EU Turcima zajamčiti slobodno putovanje ove godine zbog represije Ankare nakon neuspjela puča.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cavusoglu je rekao da bi prema sporazumu svi Turci od listopada trebali bili oslobođeni viza te dodao: "Ne može biti da mi primjenjujemo sve što je dobro za EU, a da Turska ne dobije ništa zauzvrat", kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1