Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Turci su uhitili još 7 ljudi zbog veze s napadom u Istanbulu

None Foto: MURAD SEZER

S ovim novim uhićenjima broj uhićenih zbog povezanosti s džihadističkim pokretom i napadom u zračnoj luci Ataturk 28. lipnja porastao je na 37

Turske vlasti su uhitile još sedam osumnjičenih za povezanost s trostrukim samoubilačkim napadom u istanbulskoj međunarodnoj zračnoj luci, u kojemu je ubijeno 45 osoba 28. lipnja, objavila je u ponedjeljak novinska agencija Dogan.

S ovim novim uhićenjima broj uhićenih zbog povezanosti s džihadističkim pokretom i napadom u zračnoj luci Ataturk porastao je na 37, ističe agencija.

Na popisu tih 37 osoba, kojim raspolažu vlasti i Dogan, nalaze se 22 stranca, pojedinci iz ruskog govornog područja u Srednjoj Aziji s muslimanskom većinom, te 15 Turaka.

Tužiteljstvo mora finalizirati optužnicu protiv njih i sudit će im se zbog "pripadnosti oružanoj terorističkoj organizaciji", delikt za koji se može dobiti 15 godina zatvora, a datum početka suđenja bit će kasnije objavljen.

Turski čelnici optužili su IS za taj napad i pojačali mjere sigurnosti u zračnoj luci, na kolodvorima i u podzemnoj željeznici Istanbula.

Komentiraj, znaš da želiš!