Obavijesti

News

Komentari 53

Turisti u Zagrebu ostave 200 eura, duplo više nego na obali

Turisti u Zagrebu ostave 200 eura, duplo više nego na obali
1

Turisti sve više troše u Hrvatskoj, a  dolaze nam najviše osobe u dobi između 30 i 50 godina koje prosječno zarađuju više od 3,5 tisuće eura, rekao je ministar Cappelli pozivajući se na rezultate istraživanja

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je izrazio zadovoljstvo što hrvatski turizam nastavlja s rastom, pet posto je više dolazaka gostiju i porast je prihoda od devet posto, a posebno je istaknuo značaj 20-postotnog povećanja turističke potrošnje.  

Za oko 20 posto je narasla turistička potrošnja, a to su financijski pokazatelji koji pokreću turizam, izjavio je Cappelli u HTV-ovoj emisiji Tema dana komentirajući podatke Hrvatske narodne banke (HNB) o porastu prihoda od stranih turista u devet mjeseci ove godine za 769 milijuna eura.

Hrvatska je završila turističku godinu s 5 posto više turista i 2 do 3 posto više noćenja. To je ono što smo planirali i što smo stalno govorili da će se dogoditi, istaknuo je. 

Kao posebno značajno izdvojio je porast potrošnje, koja je  u 2019. narasla na 97 eura po turistu, u odnosu na 2017. kada je iznosila 79 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Izmišljaju priredbe: Bandićevi pajdaši vrte lovu cijele godine
Izmišljaju priredbe: Bandićevi pajdaši vrte lovu cijele godine

Potrošnja je najviše porasla u hotelima koji su već došli na prosjek od 144 eura potrošnje, privatni smještaj je na 94 eura po gostu u prosjeku, dok je u kampovima potrošnja oko 62 eura.

 - Turisti sve više troše u Hrvatskoj, a  dolaze nam najviše osobe u dobi između 30 i 50 godina koje prosječno zarađuju više od 3,5 tisuće eura - rekao je ministar pozivajući se na rezultate istraživanja koje je prvi put provedeno na razini cijele Hrvatske.

U Zagrebu je prosječna potrošnja po gostu 200 eura i  značajno je veća nego na obali, što ministar objašnjava time da u glavni grad dolazi druga vrsta gostiju koji borave kraće, svega 2 do 3 dana.

U novoj 2020. godini ministar očekuje daljnji porast turističke potrošnje čemu bi trebala pridonijeti i Hrvatska turistička kartica na koju će poslodavci od danas moći radnicima uplaćivati maksimalno 2500 kuna namijenjenih za potrošnju u domaćem ugostiteljstvu i turizmu. Cappelli je uvjeren da će ona značajno povećati turistički promet naročito na kontinentu. Vrijedit će četiri godine, a poslodavac će, za uplaćeni iznos na karticu, biti rasterećen plaćanja bilo kakvih poreza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a