Obavijesti

News

Komentari 21

'Turizam neka vode stručnjaci, a država treba izaći iz te priče'

'Turizam neka vode stručnjaci, a država treba izaći iz te priče'
1

U turizmu se iziskuje puno rada, investicija i reinvesticija. Kada je država bila vlasnik u nekom dijelu, dogodio se stečaj, predstečaj, nije odradila ono što je trebala, objasnio je Kliman

VIDEO

Prema podacima turoperatora i hotelskih lanaca za ožujak, vidljivo je znatno povećanje dolaska i noćenja u Hrvatskoj - 25 posto u odnosu na prošlu godinu. Predsezona je već sada jaka, najava za sezonu je odlična, izjavio je u emisiji "A sada vlada" ministar turizma Anton Kliman. 

- Hrvatski turizam zahtijeva ozbiljno ulaganje, značajan investicijski ciklus - izjavio je ministar te naglasio da je privatizacija dobra kada je ulagač ozbiljan i zna upravljati resursima i destinacijom.  

- Takvi ulagači ne riskiraju, rade svoj posao, ostvaruju dobit, dižu destinaciju i pozicioniraju je na tržištu - rekao je ministar i izrazio nadu da će se javiti što više takvih ponuđača.  

Na pitanje treba li država biti vlasnik hotela, ministar je odgovorio da bi država jednostavno trebala izaći iz te priče.  

- U turizmu se iziskuje puno rada, investicija i reinvesticija kako bi se pratili trendovi. Kada je država bila vlasnik u nekom dijelu, dogodio se stečaj, predstečaj, nije odradila ono što je trebala - objasnio je Kliman. 

Naglasio je da se turizmom moraju baviti stručnjaci.  

- Imamo prekrasne primjere u zemlji gdje manji i veći hotelijeri izvrsno rade. Oni ljudima daju posao, plaćaju poreze, doprinose, pozicioniraju destinacije dobro na tržištu. To je najveći dobitak za hrvatsku državu i općenito za hrvatsko gospodarstvo - poručio je Kliman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca