Obavijesti

News

Komentari 1

Turska: Auto čelnika oporbe su kamenovali na pogrebu vojnika

Turska: Auto čelnika oporbe su kamenovali na pogrebu vojnika
1

Ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu je izjavio da je zbog napada uhićeno devet osoba, dodao kako je Kilicdaroglu postao meta zbog nedavnih "kontakata" s Kurdskom strankom

VIDEO

Turska je uhitila devet osoba, uključujući i člana vladajuće stranke pravde i razvoja (AKP), zbog napada na glavnog čelnika oporbe i kamenovanja njegovog automobila na pogrebu vojnika u nedjelju, izjavio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova.

Oporbeni čelnik Kemal Kilicdaroglu napadnut je u nedjelju u sjevernom okrugu Ankare dok je bio na pogrebu vojnika poginulog u sukobima s militantima Kurdistanske radničke stranke (PKK).

Incident se dogodio nakon što je njegova Republikanska narodna stranka (CHP) porazila Erdoganov AKP na izborima 31. ožujka za gradonačelnike glavnog grada Ankare i najvećeg grada Istanbula, što su bolni gubitci za vladajuću stranku.

Ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu je izjavio da je zbog napada uhićeno devet osoba, dodao kako je Kilicdaroglu postao meta zbog nedavnih "kontakata" s Kurdskom strankom (HDP).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Kontakti CHP-a s HDP-om i politika HDP-a koja se ne ograđuje od PKK-a odvija se pred očima javnosti. Kilicdaroglu je trebao obavijestiti vlasti da će prisustvovati pogrebu”, rekao je Soylu na novinskoj konferenciji.

"Pogrešno je okrivljavati ministarstvo unutarnjih poslova za takve incidente dok istovremeno surađuju s PKK", rekao je Soylu i dodao kako Kilicdarogluova stranka preko napada nastoji prikupiti političke bodove.

Erdogan je tijekom izborne kampanje često optuživao CHP i Kilicdaroglua za terorizam jer su imali dogovore u nekim izbornim jedinicama s prokurdskom oporbenom strankom (HDP), za koju je Erdogan tvrdio da je povezana sa nezakonitom PKK.

HDP negira veze s PKK-om koji je od 1984. godine vodio pobunu za autonomiju u jugoistočnom dijelu Turske. Turska, Sjedinjene Države i Europska unija PKK smatraju terorističkom organizacijom.

Kati Piri, izvjestiteljica Europskog parlamenta za stanje u Turskoj, izjavila je kako je napad na čelnika oporbe potaknula žestoka politička retorika.

“Napadi su vjerojatno inspirirani govorima mržnje vladajućih političara. Ova radikalna polarizacija mora završiti ”, rekla je Piri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag