Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Turska i američka vojska ušle u Siriju radi zajedničkih ophodnji

Nakon intenzivnih pregovora Turska i SAD uspostavile su zajedničke operativne centre, no dosad  se nisu dogovorili o dubini sigurnih zona i o zapovjednoj strukturi snaga koje ondje djeluju

Naoružana turska vojna vozila prešla su u Siriju u nedjelju i kreću se s američkim u smjeru jugozapada kako bi počeli planirane zajedničke ophodnje radi uspostave "sigurne zone" duž pogranične regije koju uglavnom kontroliraju kurdske snage. 

Vozila s turskim zastavama priključila su se u Siriji onima s američkim zastavama nekih 15 kilometara istočno od turskoga pograničnoga grada  Akcajale, pored sirijskoga Tel Abjad.

Nad njima nadlijeću dva vojna helikoptera.

China's President Xi Jinping meets with Turkish President Recep Tayyip Erdogan in Beijing 'NOVA MIGRANTSKA PRIJETNJA' Erdogan prijeti: Pomozite nam ili otvaramo vrata za migrante

Regiju istočno od rijeke Eufrat uglavnom kontroliraju kurdske snage YPG, američki saveznici koje je Ankara označila kao teroriste jer kako kaže Ankara imaju veze s kurdskom manjinom u Turskoj.

Nakon intenzivnih pregovora Turska i SAD uspostavile su zajedničke operativne centre, no dosad  se nisu dogovorili o dubini sigurnih zona i o zapovjednoj strukturi snaga koje ondje djeluju. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (2)
  • Bit če svega , ali dobro očekivati je nemoguča misija😎

    8. 9. 2019,   20:36
  • Ovo je čist primjer agresije na teritorij druge drzave

    8. 9. 2019,   22:41