Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Turski brod se priprema za tegljenje u tršćansku luku

None Foto: H. Merdanović 13

Brod Und Adriatik i dalje pluta na oko 6 nautičkih milja zapadno od Brijunskog otočja, a zbog jake bure čeličnom užadi je privezan za dva remorkera

Hrvatsko povjerenstvo za provođenje istrage o uzroku požara na turskom brodu Und Adriatik je počelo s radom i u ponedjeljak prijepodne obišlo je unutrašnjost broda. Povjerenstvo sastavljeno od vrhunskih stručnjaka za pitanja pomorstva i sigurnosti plovidbe na moru osnovao je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta. Povjerenstvo, kažu u Ministarstvu, neće davati izjave za medije kako bi nesmetano mogli obaviti posao. Predstavnici specijalizirane nizozemske tvrtke Schmidt, koju je angažirao brodovlasnik, i u ponedjeljak su bili na brodu. Brod i dalje pluta na oko šest nautičkih milja zapadno od Brijunskog otočja, a zbog jake bure koja stvara valove više od dva metra, čeličnom užadi je na pramčanom i krmenom dijelu privezan za dva remorkera.
- Požar je potpuno ugašen i brod je sada siguran kao i svaki drugi brod na moru. Za nas vatrogasce posao je završen još u subotu kada je nestalo i zadnjeg plamena na brodu. Ostaje još samo utvrditi uzroke požara - kaže prvi istarski vatrogasac Dino Kozlevac. Strojarnica i glavni instrumenti broda nisu znatno oštećeni i moguć je popravak broda u jednom od brodogradilišta. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je gotovo sigurno da se brod priprema za tegljenje u tršćansku luku.

Komentiraj, znaš da želiš!