Obavijesti

News

Komentari 157

Turudić je bježao policiji? 'Ma, to nije istina, slijedio me auto'

Turudić je bježao policiji? 'Ma, to nije istina, slijedio me auto'
1

Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je sljedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti što je bilo jako neugodno, rekao je Turudić

VIDEO

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog, kako je objavio Večernji list, prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom.

Na sudu je svjedočio policajac Josip Blažević te izjavio je da je Turudić 20. siječnja ove godine nešto prije 17 sati snimljen kako se vozi brzinom 132 kilometara na sat, tamo gdje je ograničenje bilo 80. 

- Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču ‘Policija – slijedite nas’. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Dijebala - ispričao je Blažević. 

Turudić: Nisam se sjećao tko je vozio auto nakon tri mjeseca
Turudić: Nisam se sjećao tko je vozio auto nakon tri mjeseca

Tada su utvrdili identitet vozača i dali mu mogućnost da pregleda videosnimku. No, on je to odbio pa mu je uručen obavezni prekršajni nalog. Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru je pozvan četiri puta, ali se niti jednom nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije ni preuzeo. Jednom je primio, no nije se odazvao, piše Večernji.

Turudić je pak za 24sata opovrgnuo da je bježao policiji: 

- Nisam bježao policiji. To su gluposti. Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je sljedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Kasnije sam se žalio na rješenje policije - rekao nam je.

Inače, Turudić je ovih dana dospio u fokus javnosti jer virovitički Općinski sud ga je oslobodio optužbi da nije policiji dostavio vjerodostojne podatke o mogućem vozaču koji je vozio njegov automobil u Virovitici, lani u listopadu. Tada je i snimljen u prebrzoj vožnji.

Turudić je, naime, policiji dostavio podatke o osobama koje se koriste automobilom. To su on, njegova supruga (54), sin (28) – svi žive u Zagrebu – te stariji gospodin (80) iz Virovitice.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.