Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tužiteljstvo od suda zatražilo istražni zatvor za Vjeku Sliška

None Foto: Ronald Goršić/Cropix 2

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odlučit će hoće li napadača na Hrvoja Petrača poslati u Remetinec kako ga ne bi ponovno napao i(li) pokušao utjecati na svjedoke

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene dokazne radnje  ispitivanja okrivljenika zbog kaznenog djela prijetnje  i kaznenog djela teške tjelesne ozljede sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijelo prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja kaznenog djela, kažu u zagrebačkom tužiteljstvu. 

O njihovom prijedlogu odlučit će sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. Pritvori li Vjeku Sliška, koji se u subotu sukobio s Hrvojem Petračem i teško ga ozlijedio, završit će u Remetincu na 30 dana. 

Sukob Vjeka Sliške (29) i kontroveznog poduzetnika Hrvoja Petrača banalne je prirode, govore nam sugovornici koji su u kontaktu s optuženim nećakom pokojnog Vjeka Sliška, ubijenog na Cvjetnom trgu 2001. godine. On negira optužbe te obrana odbija da je riječ o napadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sve je pokriveno videonadzorom i sve se jasno može vidjeti. Na snimkama se vidi da ni jedan ni drugi nisu znali da će sresti. Riječ je o smiješnoj igri sudbine i spleta okolnosti. Vjeko Sliško išao je na rođendan u hotel Esplanade, dolazi do rotirajućih vrata hotela, a iza njega je Petrač koji u tom trenutku ne može ostaviti ključ portiru da mu on parkira automobil. Tada se obraća Vjeku Slišku, ali nije shvatio o kome se radi. Sliško je onda rekao: 'Nisam vas dobro shvatio što je problem oko parkiranja. Ja sam Vjeko Sliško...' - rekao nam je naš sugovornik te dodaje da ga je Petrač prvi udario. 

 Sliško je Petrača udario nakon što je primio udarac, a kad je Petrač pao na tlo, nastavio ga je udarati i to pred svejdocima. Da je samo koju minutu kasnije netko od protagonista došao na mjesto obračuna, ništa se, kaže nam naš sugovornik, ne bi dogodilo.

- Ne mogu ništa govoriti zbog obrane, ali mogu samo reći da nije bila riječ o napadu. Moj klijent je napadnut - kaže Milko Križanović, odvjetnik Vjeka Sliška koji je policiju upozorio na snimke videokamera. 

Policija je Sliška prijavila za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a Petrača istražuje zbog remećenja javnog reda i mira. 

Komentari (35)
  • Ovog sto je prenio nekog kriminalca u zatvor a one silovatelje curice na slobodu, ma bravo prčijo od države, ajmo sad crveni, nabijem vas....

    15. 10. 2019,   15:57
  • Njemu pritvor, silovatelji pušteni...Adio pravosuđe, adio rvatska

    15. 10. 2019,   16:00
  • i koliko će dodatno osiguranje Petrača u bolnici ili gdje već kao i pojačane mjere sigurnosti u zatvoru zbog Sliška koštati porezne obveznike

    15. 10. 2019,   16:04