Obavijesti

News

Komentari 35

Tvrdio 30 godina da je nevin: Smaknuli ga u samo 18 minuta

Tvrdio 30 godina da je nevin: Smaknuli ga u samo 18 minuta
4

Lester Bower (67) je osuđen za ubojstvo četvero ljudi. Navodno je ukrao avion i nakon toga pobio prodavače. No pojavila se i priča da je muškarce ubio diler

VIDEO

Lester Bower (67) je 31 godinu bio u zatvoru . Smaknut je u srijedu u 18.18 sati po lokalnom vremenu smrtonosnom injekcijom . Osuđen je bio za ubojstvo četvero ljudi . Cijelo vrijeme je tvrdio da je nevin .

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:41

Bower je bio najstariji od 526 zatvorenika koji su od 1982. godine smaknuti u Teksasu. Osuđen je u listopadu 1983. godine da je u hangaru na ranču u blizini Shermana ubio četvoricu. Tužitelji su ga teretili da je htio ukrasti zrakoplov iz hangara koji je prije toga pokušao kupiti od jedne od žrtava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Puno se govorilo o mom slučaju, puno se pisalo, ali nije sve bila istina - govorio je Bower. Tijekom smaknuća šest je puta tiho zahrkao i onda se prestao micati. Proglasili su ga mrtvim nakon 18 minuta.

Bower, prodavač kemikalija iz Arlingtona uhićen je nakon što su 8. listopada 1983. pronađena mrtva tijela Boba Tatea (51), graditelja i vlasnika ranča, Philipa Gooda (29), zamjenika šerifa koji je prodavao ultralake zrakoplove i pokušavao je prodati jedan čiji je vlasnik bio Tate, te Jerryja Browna (52) lokalnog dizajnera interijera i policajca Ronalda Mayesa (39).

Tužitelji su napravili "klimavu" optužnicu utemeljenu uglavnom na indicijama. No dijelovi zrakoplova kasnije su pronađeni u Bowerovoj kući. Bower je najprije lagao, a onda je priznao i ženi i policiji da je bio na ranču i rekao je da je kupio zrakoplov iako nije imao račun.

Ipak, nikakvi fizički dokazi nisu Bowera povezivali s mjestom zločina . Oružje kojim su počinjena ubojstva nikada nije pronađeno. Bower dotad nije bio poznat policiji. Bilo je indicija i da je ubojstva počinio profesionalac. Pojavile su se i informacije da su muškarci ubijeni zbog droge, a jedan je diler navodno rekao svojoj djevojci da je "posao krenuo krivo" te da je došlo do pucnjave.

Policija je pak tvrdila da su dokazali kako je Bower više puta zvao Tatea i Gooda. Utvrdili su i da je Bower prodavao i oružje te da je imao oružje slično onome kojim su počinjena ubojstva, piše Daily Mail. Bowera su dosad već šest puta trebali smaknuti.

Iscrpio je sva pravna sredstva i sve su mu žalbe na kraju odbijene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.