Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tvrtka Kerum dužna 170 mil. kuna: Ročište 19. studenog

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum

Trgovački sud u Splitu za 19. studenoga zakazao je posebno ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika tvrtke Kerum d.o.o pristigle nakon svibanjskog ročišta i dotad utvrđenih tražbina u ukupnom iznosu od preko 170 milijuna kuna.

Ročište je sazvano na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo koja je preuzela tu dužnost u proljeće ove godine, a očekuje se ispitivanje dodatnih tražbina vjerovnika drugog isplatnog reda kojih je dosad bilo čak 180.

NARUŠIO JE STATIKU? Inspekcija u Kerumovoj vili: 'Tu želim napraviti konobu Pršut'

Među njima najviše potražuje Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava koja od Keruma d.o.o potražuje čak 32,6 milijuna kuna, a slijede dobavljači - među kojima je najveća tražbina Jamnice od 14, 5 milijuna kuna.

Podravka potražuje 11,9 milijuna kuna, a PIK Vrbovec nešto više od 10 milijuna kuna. Među većim vjerovnicima su i Zvijezda koja potražuje 9,6 milijuna kuna, Badel i Coca-Cola s 5,2 odnosno 5,3 milijuna kuna utvrđene tražbine, ali i ostali dobavljači uglavnom iz prehrambene industrije - Pivac, Franck i ostali s milijunskim tražbinama.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Kerumov vrt nekad i sad: A šta sam uništija? Pa to je sve moje

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom otvoren je u studenom prošle godine.

Komentari (4)
  • Da, a on vozi ferari i uziva na jahti....

    28. 10. 2019,   14:11
  • Odakle pare??? Triba kompletno pravosuđe zatvorit, a gospodina Željka na fakultet da predaje novim naraštajima kako s..... državu da ti ne mogu ništa. Živila demokracija!!!

    28. 10. 2019,   14:08
  • Kako? Meni nakom mj dana stiže opomena pred ovrhu

    28. 10. 2019,   14:14