Obavijesti

News

Komentari 194

Tvrtka pomoćnika ministra u blokadi i duguje 590.000 kuna

Tvrtka pomoćnika ministra u blokadi i duguje 590.000 kuna

Zagorski HDZ-ovci su Maria Antonića predstavili kao sposobnog poduzetnika iz Huma na Sutli. Vlasnik je tvrtke čiji je račun blokiran više od dvije godine i duguje 590.000 kn

VIDEO

Pomoćnik ministra poduzetništva ima tvrtku s blokiranim računom, u stečaju i živi u Mariboru. Bit će zadužen za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj...

Znati se snaći danas u hrvatskom poduzetništvu pravo je umijeće, sposobnost i vrlina, rekao je novi ministar poduzetništva Horvat, kojem je, između ostalog dodjeljen pomoćnik Mario Antonić. Zagorski HDZ-ovci su ga predstavili kao sposobnog poduzetnika iz Huma na Sutli, malo poznatog javnosti koji je ujedno i član HDZ-ovog nacionalnog Odbora za poduzetništvo. No Antonić je vlasnik tvrtke Merus-hr d.o.o. čiji je račun blokiran više od dvije godine. Kako doznajemo dugovi tvrtke premašuju 590.000 kuna, a na stranicama Poslovne Hrvatske kao i Fine nema godišnjeg izvješća ni za 2014.

Inače, tvrtke su dužne svoje godišnje izvještaje podnositi za prethodnu godinu do kraja travnja, a njegova nema izvještaja od prije dvije godine. Zbog toga je 15. siječnja 2016. Trgovački sud u Zagrebu naložio po zahtjevu FINA-e, koja traži skraćeni stečajni postupak, očitovanje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ima li ta tvrtka zaposlenika. Antonić se na društvenim mrežama i dalje predstavlja kao direktor tvrtke, a na Poslovnoj Hrvatskoj stoji da ima jednog zaposlenog prema podacima iz 2013.

Stanovnici Huma se ne sjećaju kad su ga zadnji put vidjeli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imenovanje Antonića, koji dolazi iz humskog, gospodarski jakog kraja, posebna je poruka gospodarstvenicima i obrtnicima Hrvatskog zagorja. Veselim se radu obojice naših pomoćnika ministara u interesu Hrvatske i našeg Hrvatskog zagorja - komentirao je šef zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek za zagorje.com.

No Antonić godinama živi u Sloveniji, u Mariboru. Stanovnici Huma na Sutli, s kojima smo razgovarali, kažu nam da ga toliko rijetko sreću da se ni ne sjećaju kada su ga zadnji puta vidjeli.

- Drago mi je da ljudi iz ovih krajeva napreduju, ali ja ovdje živim gotovo dva desetljeća i srela sam ga svega dva puta. To vam je gotovo nemoguće jer u našem kraju svi se znaju i sreću dnevno nekoliko puta, a ne u 20 godina dva puta - kaže na jedna od stanarki Huma na Sutli koja želi ostati anonimna. Ujedno na svojoj privatnoj Facebook stranici Antonić navodi da živi u Mariboru. Vjerojatno je zbog toga biti zadužen kao pomoćnik za Upravu za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj.

Pokušali smo dobiti diplomiranog inženjera strojarstva da sam pojasni kako misli pomoći hrvatskim poduzetnicima obzirom da ima iskustvo s tvrtkom koja je propala, no javljala nam se slovenska sekretarica. Od posrnule tvrtke pronašli smo prezentaciju 2010. koja pročinje pričom o dvije deve i završava rečenicom: "A koji onda k**** radimo u Zoološkom vrtu?". U toj prezentaciji je predviđao konstantan napredak tvrtke. Jedino što još otkriva o sebi jednostavnom pretragom Facebook stranice je da je veliki fan košarke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21