Obavijesti

News

Komentari 13

Tvrtka propadala, a oni trošili na sladoled s likerom i lavandu

Tvrtka propadala, a oni trošili na sladoled s likerom i lavandu
1

Pod geslom tj. hashtagom #YearofNice (godina lijepoga) Monarch je putnicima nudio napitke za imunitet, sladolede s likerima, zeleni čaj, kolačiće od riže s lavandom...

VIDEO

Već ovoga ljeta šefovi propale britanske aviokompanije Monarch znali su da im ne ide dobro i da su upali u financijske poteškoće iz kojih će se teško izvući. Zaposlenici uglavnom, kako tvrde, nisu bili upućeni u pravo stanje, a da stvar bude gora, tvrtka je usred krize odlučila lansirati poprilično ekstravagantne i k tome još besplatne menije za putnike. 

Pod geslom tj. hashtagom #YearofNice (godina lijepoga) nudili su napitke za imunitet i energiju, sladolede s likerima i ehinacejom, zeleni čaj, kolačiće od riže s lavandom...Namjera im je bila smanjiti stres kod putnika i dati im dodatnu energiju.

Za osmišljavanje menija angažirali su vodećeg psihologa za hranu Charlesa Spencea. Kompanija je ovoga kolovoza, očito, bila u potpunosti fokusirana na udobnost putnika, a Spence je objasnio što je menijima koje je osmislio "htio reći":

Monarch aircraft are seen parked after the airline ceased trading, at Luton airport in Britain

- Nudimo crni sladoled, on će svojom bojom zaokupiti putnike i smanjiti njihov stres kod putovanja tako što će ih vratiti u djetinjstvo. Riža s lavandom smirit će one koji se boje letenja. Njena tekstura potiče ljude na duže žvakanje što ima anti-stresna svojstva i smanjuje napetost kao kada žvačemo žvakaću gumu.

Pola sata nakon posluživanja menija, osoblje je putnicima davalo mješavinu čaja od kamilice, sjemena komorača i kelp algi. Za desert se dobivala karamelizirana pločica s orašastim plodovima i prahom od gljiva i rajčice što je trebalo, kako navodi Spence, probuditi osjetila, piše Daily Mail.

Govoreći o novim menijima, jedan od Monarchovih šefova rekao je:

- Znamo koliko je ljudima dragocjen njihov godišnji odmor zato smo ih odlučili slušati. Naša hrana pomoć će putnicima da se opuste i uživaju u godišnjem čim uđu u avion, govorio je ljeto Nils Christy. 

Iako su se meniji na Monarchovim letovima većinom plaćali, ove gore spomenute putnicima su davali besplatno na svim europskim letovima. 

Screens display cancelled Monarch flights after the airline ceased trading, at Luton airport, Britain

Kako je sve završilo, poznato je. Kompanija je početkom tjedna otišla u stečaj, a čak 1858 djelatnika preko noći ostalo je bez posla. Većini njih, od koji su neki tamo već gotovo 40 godina, to su priopćili putem e-maila. Nisu propali zbog skupih menija, ali njima su se bavili dok su financijski posrtali za što su okrivili pad interesa putnika za odlazak u Tunis, Egipat i Tursku.

Osim zaposlenika, propašću Monarcha pogođeni su i putnici. Više od 110.000 ljudi "zaglavilo" je u stranim zemljama jer Monarch je otkazao sve svoje letove. Velika Britanija osigurala je 34 zrakoplova koji bi ih trebali dovesti natrag u zemlju, a cijela operacija trebala bi trajati dva tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa