Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tvrtke Agrokora mijenjaju ime: Nema više Leda, Konzuma...

None Foto: Hrvoje Jelavic/Goran Jakus/Marko Lukunic/PIXSELL

Kad se implementira nagodba vjerovnika Agrokora, tvrtke u vlasništvu grupacije poslovat će pod novim imenima, tako Konzum postaje Konzum plus, Jamnica će biti Jamnica plus...

Tvrtke u vlasništvu Grupe Agrokor dobile su nova imena. Nova imena društava koja će početi s operativnim poslovanjem po završetku implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora sastoje se od starog imena i dodatka plus.

Tako će, primjerice, Konzum po završetku implementacije poslovati pod imenom Konzum plus, Jamnica pod imenom Jamnica plus, Zvijezda kao Zvijezda plus, Ledo pod imenom Ledo plus itd. U prijelaznoj fazi sjedišta svih novih društava bit će u Zagrebu, a po implementaciji nagodbe bit će vraćena u gradove u Hrvatskoj u kojima su sada, javlja Tportal.

- Staro ime zadržano je u nazivima novih tvrtki radi očuvanja vrijednosti snažnih brendova ovih kompanija, koje će i nakon implementacije nagodbe nastaviti nastupati na tržištu pod sadašnjim brendovima - ističe se u priopćenju iz Agrokora.

Za razliku od zrcalnih društava, krovna kompanija Agrokor d.d. će do kraja siječnja dobiti potpuno novo ime te više neće koristiti naziv 'Agrokor'.

Sve ove promjene dio su procesa implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora, koji bi trebao biti završen do kraja prvog kvartala 2019. godine. U međuvremenu, izvanredna uprava Agrokora pod vodstvom Fabrisa Peruška i Irene Weber po okončanju financijskog provodi i poslovno restrukturiranje kompanije.


 

Tema: Akcija Agrokor

Komentari (54)
  • Što se to radi, kakav je to malverzacijski inžinjering u režiji hade3ej taloga, najgorih neprijatelja Hrvatske u 1300 godina, to nije zabilježeno nigdje i nikada... realno, ali stvarno realno, u nekoj i malo sređenoj državi svi koji su sudjelovali u ovoj aferi bili bi zreli za prijeki sud... a o privatizacijskoj veleizdajničkoj pljački da ne govorimo... to bi se riješilo bez suđenja... što nam rade, kako nas razgužuju, to je više nego tragično... najbolje da se raselimo, a ovo što ostane (hade3ej&assdepej političarski talog sa svojim priraslinama te 300 000 državnih administrativaca i uhljeba-sisača), po..epa od gladi jer neće imati koga izmuzivati... i tako nestanemo kao narod, narod koji je nekim slučajem nastanjivao i imao najljepšu zemlju na svijetu...

    31. 12. 2018,   18:05
  • Već ja vidim, Hrvatska plus! Gdje su nas doveli, sramotno, a proći će nekažnjeno.

    31. 12. 2018,   18:25
  • Još jedan plus na moju odluku da odem iz ove zemlje bez nade i perspektive...

    31. 12. 2018,   18:25