Obavijesti

News

Komentari 8

U 100 nesreća ovog vikenda na našim cestama troje poginulih

Stoga će se od ponedjeljka do nedjelje provoditi pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen s akcijama organizacije TISPOL, upozorila je policija

VIDEO

Tijekom proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama dogodilo se 100 prometnih nesreća s nastradalim osobama, dok su u tri nesreće poginule tri osobe, a ukupno je ozlijeđeno 159 osoba, priopćilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije

Stoga će se od ponedjeljka do nedjelje provoditi pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen s akcijama organizacije TISPOL, dodaje se.

''Pojačane aktivnosti usmjerene su na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće s teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu, tzv. recidivistima'', stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

U kontrolu prometa uključen je maksimalno raspoloživi broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa; uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i ostalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Proteklog tjedna policajci PU dubrovačko-neretvanske poduzeli su 964 represivne mjere protiv počinitelja prometnih prekršaja. Pritom su 534 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba sankcionirano je zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna izrečena je 33-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije koji je zaustavljen 6. kolovoza, u 01,30 sati u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 2,6 promila, tijekom vožnje je vrludao po cesti, nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policije te kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Vozač je, uz optužni prijedlog, doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 11.400 kuna i 200 kuna troškova postupka te mu izrečena tromjesečna zabrana upravljanja vozilom B kategorije.

Na području PU šibensko-kninske u proteklome tjednu je protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto ukupno 380 mjera. Zabilježen je 101 prekršaj nepropisne brzine, 62 nepropisna uključivanja i isključivanja, 24 upravljanja u alkoholiziranom stanju te 47 nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom vikenda na području PU koprivničko-križevačke sankcionirana su 123 prometna prekršaja. Zabilježena su 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su tri recidivista koja su počinila ukupno četiri prometna prekršaja, od kojih tri prekršaja upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Jurio Ferrarijem po istarskom ipsilonu

U PU istarskoj za vikend je utvrđeno 347 prekršaja, a kontrolirano je ukupno 650 vozača. Iz prometa je isključeno 37 vozača i sedam vozila.

U petak oko 19.40 sati na čvoru Višnjan na istarskom ipsilonu, policajci su kontrolom brzine utvrdili da se 48-godišnjak u Ferrariju njemačkih registarskih oznaka kreće brzinom od 207 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 kilometara na sat. Zbog počinjenoga prekršaja, vozaču je određena kazna u iznosu 9.000 kuna, troškovi postupka od 500 kuna, a izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Na prometnicama PU splitsko-dalmatinske tijekom vikenda također su provedene pojačane aktivnosti u prometu, a pritom je evidentirano ukupno 485 prekršaja, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Prometni policajci su sankcionirali 45 vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, 48 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a 14 zbog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje sankcionirano je devet osoba, a pet zbog neregistriranog I tehnički neispravnog vozila, dok su dvojica vozača sankcionirana zbog nepoštivanja zabrane upravljanja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...