Obavijesti

News

Komentari 1

U 3. maju idući tjedan očekuju minimalne plaće za rujan

U 3. maju idući tjedan očekuju minimalne plaće za rujan
1

Na pitanje o ponudama mogućih strateških parnera Bučanac je odgovorio da će se o ponudama radnici moći očitovati kada one budu na stolu. Nadaju se da do stečaja neće doći

VIDEO

Iz Štrajkaškog odbora 3. maja izvijestili su u petak kako su im iz Uprave pulskog Uljanika potvrdili da će radnicima riječkog brodogradilišta idući tjedan biti isplaćene miminalne plaće, a oni se nadaju i skoroj isplati razlike do punog iznosa rujanskih plaća.

Naime, predstavnici Uprave Uljanika i Nadzornog odbora sastali su se u petak s radnicima 3. maja. 

Član Štrajkaškog odbora 3. maja Boris Bučanac izjavio je kako je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić potvrdio da će idući tjedan u 3. maju biti isplaćene minimalne plaće, a da će ostatak do pune plaće moguće biti isplaćen naknadno. "Zaključili smo da ipak postoje pozitivni pomaci u odnosu na bivšu Upravu Uljanika i da možemo u mirnijem tonu nastaviti komunikaciju", kazao je Bučanac. 

Minimalnu plaću osigurat će Uprava Uljanika 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da će minimalnu plaću za rujan osigurati Uprava Uljanika, putem Agencije za osiguranje radničkih tražbina, a nakon nje radnici očekuju i minimalne plaće za listopad. Drugi dio, razliku između minimalne i pune plaće, osigurali bi brodovlasnici, a detalji zasad nisu poznati.

Na pitanje o ponudama mogućih strateških parnera Bučanac je odgovorio da će se o ponudama radnici moći očitovati kada one budu na stolu. Nadaju se da do stečaja neće doći te da će se nastaviti normalno poslovanje. 

Član Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić rekao je da je pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak jučer posjetio 3. maj i dao informacije u vezi sa željom države da 3. maj ne ode u stečaj, odnosno za opstojnost brodogradnje u Rijeci.

"Iz Ministarstva gospodarstva i Uprave Uljanika dobili smo čvrsta uvjerenja da će u programu restrukturiranja stajati da 3. maj mora biti samostalno brodogradilište, da se mora osigurati povrat pozajmice od Uljanika te da se započeti brodovi moraju dovršiti u 3. maju. Najvažnije je da 3. maj ne ostane bez posla i novca te da se radi na objedinjavanju svih službi unutar brodogradilišta, uz mogući pronalazak novog vlasnika", rekao je.

Šoljić: Otvoreni smo za povjerenje, ali iz Uljanika ga od nas moraju steći 

Dodao je kako su u Puli konačno počeli slušati radnike 3. maja. "Otvoreni smo za povjerenje, ali ga oni od nas moraju steći", kazao je Šoljić.

Predstavnik rukovoditelja 3. maja Sveto Zurak iznio je zahtjeve Štrajkaškog odbora, Kriznog stožera za 3. maj, Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i rukovoditelja 3. maja, koji su upućeni Upravi Uljanika, Vladi i svima koji su uključeni u aktualne procese. 

Prvi je zahtjev za hitnu smjenu Nadzornog odbora 3. maja i imenovanje novog kojeg bi činila po dva člana iz Pule i iz Rijeke, uz postojećeg predstavnika radnika. Traže i hitnu smjenu direktora 3. maja Maksimilijana Percana i imenovanje krizne uprave, vraćanje svih službi u okrilje 3. maja uključujući tvornicu motora, te sudjelovanje u izradi programa restrukturiranja Uljanika. 

Zurak je rekao kako im je predsjednik Uprave Uljanika rekao da će sigurno sudjelovati u izradi programa restrukturiranja te da neće biti samo promatrači. Obećano je da će se razgovarati o vraćanju službi u okvir 3. maja, a u vezi sa smjenom NO-a i direktora dogovoreni su daljnji razgovori, rekao je. 

Zurak je istaknuo da će se najprije rješavati pitanje plaća, zatim plan restrukturiranja, a potom će se formirati nova Uprava i NO. Zatražit će da izdvajanje 3. maja iz Uljanika uđe u plan restrukturiranja, te da bude pomno planirano i osmišljeno, kako bi se u 3. maju nastavilo raditi i ugovarati brodove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS