Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U APIS-u razmišljaju da tuže T. Karamarka zbog prozivki

None Foto: Borna Filić/Pixsell

APIS IT se ne bavi brojanjem glasova niti sastavljanjem zapisnika o radu biračkih odbora. Zaduženi smo za tehničku realizaciju provedbe, objasnili su u tvrtki

U APIS-u razmatraju mogućnosti podizanja tužbe protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ali i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša (HSP AS), koji je na HTV-u također spomenuo APIS u kontekstu izborne prijevare, neslužbeno doznaje Večernji list. U APIS-u su rekli i da oni ne broje glasove.

- Aplikativno rješenje Apis IT-a omogućava prijepis podataka iz zapisnika, i to dviju različitih osoba. Izborna povjerenstva kontroliraju upis prije i poslije unosa. APIS IT se ne bavi brojanjem glasova niti sastavljanjem zapisnika o radu biračkih odbora. Zaduženi smo za tehničku realizaciju provedbe izbora te vas molimo da se za sve ostalo obratite Državnom izbornom povjerenstvu kao nadležnom tijelu - kažu u APIS-u. 

- Nije mi jasno što Karamarko govori. Pa mi uopće ne zbrajamo glasove, mi samo obrađujemo podatke. Uostalom, otkad je SDP-ova uprava na čelu APIS-a, SDP i Zoran Milanović izgubili su sve izbore na koje su izašli. Jesmo li i za to krivi - rekao je izvor iz APIS-a. 

Komentari (86)
  • Nemojte razmišljat, učinite to!

    26. 1. 2016,   09:11
  • Ja bih istjerala mak na konac. Ne bi se on meni tu bahatio sa nekim optuzbama i klevetanjem, a da prodje samo tako. Bogami druze, platio bi ceh ...

    26. 1. 2016,   09:09
  • U potpunosti su u pravu kada kažu da će tužiti Karamarka pa neka se vidi ko laže a ko govori istinu.

    26. 1. 2016,   08:59