Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U autu je bila i djevojčica (5): 'Nismo vjerovali da su živi...'

None Foto: Dijana Marić/24sata 4

Slavimo drugi rođendan i ja i kći. Na prijelazu je šljunak pa mi je auto samo proklizao. Vidio sam vlak i pokušao se vratiti u rikverc, ali nije bilo uspjeha, kazao je šokirani otac iz Pule

Nešto prije 15 sati u Puli u Šijani vlak je udario u osobni automobil. Iako je udarac bio jak na svu sreću nitko od putnika u vlaku kao ni u vozilu nije ozlijeđen. Kompletan prednji kraj vozila je smrskan do neprepoznatljivosti. Na teren su izašli vatrogasci,  Hitna pomoć i policija koja još radi očevid. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

U osobnom automobilu su bili otac i 5-godišnja djevojčica koji su na mjestu nesreće još uvijek u šoku.

- Slavimo drugi rođendan i ja i kći. Sve se dogodilo u samo šest sekundi kada sam sa kćeri koja je bila iza krenuo prema gradu. Na prijelazu je Andrijin križ, a ispod je šljunak pa mi je automobil samo proklizao. Vidio sam vlak i pokušao se vratiti u rikverc, ali nije bilo uspjeha. Vukao nas je nekoliko metara i sve se završilo. 'Prao' me adrenalin, uspio sam razbiti staklo od auta i izvući djevojčicu i sebe van - ispričao je šokirani otac koji je cijelo vrijeme ljubio dijete. 

Od putnika u vlaku doznajemo da su išli prema Kanfanaru i da je u njemu bilo 13 putnika. Jedan je rekao da se u trenutku udara vagon toliko zatresao da su mislili da će iskočiti iz tračnica.

- Kada smo vidjeli u kakvom je stanju auto nismo mogli vjerovati da u njemu ima preživjelih, a još manje ozlijeđenih - kazao je putnik. 

Komentari (79)
  • Ja živim pord promerne pruge i tu ima samo jedno pravilo. Kad vidiš vlak, pusti ga nek prođe. Ne onog mogu ja prije.

    13. 10. 2018,   18:25
  • Ajde, hvala bogu, jedna sretna vijest kad su ovakve nesreće u pitanju!

    13. 10. 2018,   18:24
  • na razmaku od nekoliko stotina metara dva opasna prijelaza preko pruge bez zaštite. Na onom gornjem je poginulo nekoliko ljudi. Na ovom gdje se dogodila nesreća dnevno prolaze brojni roditelji koji djecu prevoze u obližnji vrtić. Vlak je vozio prema Pazinu, sva sreća jer vozi manjoim brzinom, da je išao prema Puli pitanje je što bi se dogodilo s njima. Ja svoju djecu vozim ovuda svakog dana i nije mi svejedno. ALO HŽ - zar opet netko treba poginuti da biste uložili u dvije rampe? Užas. Fala Bogu da su živi.

    13. 10. 2018,   18:31