Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Beču izbjegnut teroristički napad, policija uhitila Albanca

None Foto: Polizei/Wien

U Beču je spriječen mogući teroristički napad zahvaljujući uhićenju jednog 18-ogodišnjaka albanskog podrijetla, osumnjičenog za islamski radikalizam, objavile su austrijske vlasti...

U Beču je spriječen mogući teroristički napad zahvaljujući uhićenju jednog 18-ogodišnjaka albanskog podrijetla, osumnjičenog za islamski radikalizam, objavile su u petak navečer austrijske vlasti.

- Naše policijske snage brzo su reagirale i uhitile osumnjičenog, izbjegavši tako mogući teroristički napad u Beču, kazao je ministar unutarnjih poslova Wolgang Sobotka na tiskovnoj konferenciji sazvanoj neposredno po završetku operacije specijalnih snaga.

Te su snage u petak predvečer uhitile u austrijskoj prijestolnici "Austrijanca od 18 godina, s imigracijskom dozvolom". Istraga treba utvrditi njegove veze s "islamističkim radikalizmom", kazao je ministar navodeći da postoji više indicija o tome, a da su odlučujući signali vezano uz osumnjičenoga stigli od stranih obavještajnih službi.

Ministar je također rekao kako uhićeni pripada albanskoj manjini te da indicije govore o tome da nije djelovao sam već da je iza njega razgranata mreža. Također je kazao kako je jedan od potencijalnih ciljeva bio i bečki metro.

Sobotka nije želio otkriti identitet uhićenoga, navodeći također da su ga posebne snage nadzirale nekoliko dana jer su imali naznake da bi mogao iz Beča, u kojem živi, otputovati u Njemačku.   

Ministar je pozvao građane na oprez i prijavljivanje bilo kakvog sumnjivog paketa na javnom mjestu.

Komentari (62)
  • Sve to potjerat od kam su dosli. kakvi azilanti-teroristi.. U zatvor sa njim -kad odlezi dozivotno otjerat u maticnu zemlju sa zabranom da ikad vise udje u Austriju, ili bilo koju drugu stranu drzavu..

    21. 1. 2017,   11:28
  • treba njega spustiti u taj isti metro i svezati za tračnice

    21. 1. 2017,   11:46
  • Njega i cijelu obitelj,užu i širu poslati otkud su došli. Pa će ondapaziti s kime im se članovi obitelji druže i bave

    21. 1. 2017,   12:11