Obavijesti

News

Komentari 5

U Benkovcu potpisan ugovor za rekonstrukciju gradske jezgre

U Benkovcu potpisan ugovor za rekonstrukciju gradske jezgre
4

U posjeti Zadarskoj županiji -  Zadru, Benkovcu, otocima Ugljanu i Pašmanu te Ninu s ministrima je i predsjednik Vlade Andrej Plenković

VIDEO

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisali su u četvrtak u Benkovcu ugovor za projekt "Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre grada Benkovca" ukupne vrijednosti 11,9 milijuna kuna, od čega je 10,1 milijun kuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U posjeti Zadarskoj županiji -  Zadru, Benkovcu, otocima Ugljanu i Pašmanu te Ninu s ministrima je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Projekt u Benkovcu obuhvaća rekonstrukciju i adaptaciju, nadogradnju i dogradnju dviju zgrada Gradske uprave i njihovu energetsku obnovu, elektroinstalaterske radove, vodovod i kanalizaciju. Uredit će se i okoliš oko zgrada, tržnica, trg i popločiti 150 metara gradske šetnice s okolišem, rekla je ministrica Žalac nakon potpisivanja ugovora u Benkovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o više od tisuću četvornih metara građevine i 1250 četvornih metara okoliša.

Ministrica Žalac rekla je kako očekuje da se, nakon današnjeg potpisivanja ugovora, što prije krene u radove kako bi se Benkovac, koji je stradao u ratu, konačno obnovio nakon dugog niza godina te da počnu drugi projekti predviđeni intervencijskim planom. Dodala je da se radi o najvećem ugovoru koju dosad imaju u okviru intervencijskog plana za Benkovac.

Ukupna vrijednost projekta je 11,9 milijuna kuna - 10,1 milijuna kuna je iz EU fonda za regionalni razvoj, što znači da je 85 posto bespovratnih sredstava iz EU, a 15 posto financira Grad Benkovac.

Istaknula je i kako su odlučili da će ministarstvo, kroz Fond za sufinanciranje EU projekata, sufinancirati još 12 posto pa će na Gradu biti samo tri posto od ukupne vrijednosti projekta, a riječ je o gradovima koji su na ratom pogođenim područjima, među kojima su: Vukovar, Beli Manastir s općinom Darda, Petrinja, Benkovac i Knin.

Žalac je napomenula i da su, kroz intervencijski plan za Grad Benkovac u ukupnoj vrijednosti od 25 milijuna eura, dosad dodijelili 6,6 milijuna kuna za pripremu dokumentacije i jačanje administrativnih kapaciteta za provedbu plana kojeg zajednički rade Središnja agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Grad i Uprave za potpomognuta područja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag