Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U BiH ubijen policajac, sumnja se na Gačića, ubojicu u bijegu

None Foto: Dnevni Avaz 5

Istovremeno sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u Ušivku kod Hadžića viđen Edin Gačić (44) koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim

U Suhodolu kod Tarčina u BiH, u blizini objekta koji pripada Federalnoj upravi policije, ubijen je policajac. Kako doznaje Dnevni Avaz ubijen je pripadnik FUP-a, koji je osiguravao taj objekt. Policajca je pronašao kolega koji je došao u smjenu. Do dolaska Hitne, zbog težine ozljeda, policajac je preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Dnevni Avaz

Prema prvim informacijama u policajca je pucano iz vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra. Kako Avaz saznaje od izvora bliskih istrazi, ubijeni se borio s ubojicom, jer su na tijelu vidljive posjekotine. Također, pištolj ubijenog policajca je nestao.

Foto: Dnevni Avaz

Istovremeno sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u Ušivku kod Hadžića viđen Edin Gačić (44) koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

BIH: 'LOV' NA EDINA GAČIĆA Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je listu za odstrel?

U Suhodol su poslana dva tima specijalne policije MUP-a KS, koji provjeravaju točnost ove informacije. 

Foto: Dnevni Avaz

Podsjetimo, bosanski mediji su nakon što je počinio ubojstvo kod Konjica objavili kako je Gačić za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Livno: Policija Bosne i Hercegovine U BIJEGU JE I NAORUŽAN Bivši pripadnik Armije BiH ubio treću žrtvu: Policija ga traži

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdržao dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja. Nakon toga je 2003. osuđen na 20- godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.


 

Komentari (31)
  • Sarajevski mediji stidljivo pišu o tome,čovjeka ubojicu je nakon dva ubojstva pomilovao Ejub Ganić,prvi suradnik Alije,oni su doveli te borce El Mudzahid I davali im zaštitu,a sarajevski mediji šute dok ovi fanatici siju strah svima!

    9. 2. 2019,   22:29
  • Ubije puste te, ubije opet te puste i onda opet ubije. Ovakve se rijesi po kratkom postupku, nisu amerikanci budale da ovakve ljude drze na zivotu i još da ih puste nakon 10 god

    9. 2. 2019,   21:53
  • Zar su postojali mudzahedini za vrijeme rata u BiH? Zar haaski sud u presudi sestorci nije rekao kako su mudzahedini samo bili prica, metoda zastrasivanja ljudi od strane HVO-a. Ovaj mora da ne postoji.

    9. 2. 2019,   22:37