Obavijesti

News

Komentari 31

U BiH ubijen policajac, sumnja se na Gačića, ubojicu u bijegu

U BiH ubijen policajac, sumnja se na Gačića, ubojicu u bijegu
5

Istovremeno sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u Ušivku kod Hadžića viđen Edin Gačić (44) koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim

VIDEO

U Suhodolu kod Tarčina u BiH, u blizini objekta koji pripada Federalnoj upravi policije, ubijen je policajac. Kako doznaje Dnevni Avaz ubijen je pripadnik FUP-a, koji je osiguravao taj objekt. Policajca je pronašao kolega koji je došao u smjenu. Do dolaska Hitne, zbog težine ozljeda, policajac je preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Prema prvim informacijama u policajca je pucano iz vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra. Kako Avaz saznaje od izvora bliskih istrazi, ubijeni se borio s ubojicom, jer su na tijelu vidljive posjekotine. Također, pištolj ubijenog policajca je nestao.

Istovremeno sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u Ušivku kod Hadžića viđen Edin Gačić (44) koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je listu za odstrel?
Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je  listu za odstrel?

U Suhodol su poslana dva tima specijalne policije MUP-a KS, koji provjeravaju točnost ove informacije. 

Podsjetimo, bosanski mediji su nakon što je počinio ubojstvo kod Konjica objavili kako je Gačić za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Bivši pripadnik Armije BiH ubio treću žrtvu: Policija ga traži
Bivši pripadnik Armije BiH ubio treću žrtvu: Policija ga traži

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdržao dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja. Nakon toga je 2003. osuđen na 20- godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a