Obavijesti

News

Komentari 73

Počelo suđenje: Višnju doveli u lisičinama, a ona se smijala

Počelo suđenje: Višnju doveli u lisičinama, a ona se smijala
6

Par Pevec optužen je za gospodarski kriminal kojim su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna i navodno oštetili državu za oko 10,5 milijuna kuna

VIDEO

Ne osjećamo se krivima ni za jednu točku iz optužnice, izjavili su u srijedu na početku suđenja, Višnja i Zdravko Pevec, pred predsjednicom vijeća bjelovarskog Županijskog suda Sandrom Hančić.

Pevecove su u pritvoru zadržali još od lipnja jer je postojala opasnost da utječu na svjedoke, a zatim zbog sudskog vještačenja opsežne poslovne dokumentacije prikupljene tijekom istrage. Na njima se na nije moglo vidjeti da su ih mjeseci u pritvoru fizički promijenili. Na sud su ih doveli u lisičinama, a Višnja Pevec čak je bila i nasmijana. Na suđenju nije pokazivala nikakve emocije, a bila je samouvjerena i u ispitivanju Zdravka Romeka. Istovremeno, Zdravku Pevecu glas je podrhtavao, a djelovao je nervozno.

Tereti ih se da su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna. Uz to ih terete da su kao direktori društva Pevec d.o.o. Bjelovar u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine umanjili porezne osnovice za oko 10,5 milijuna kuna.

Romek: Nisam ni znao da imamo pravo na povrat poreza

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zdravko Romek (55) koji je jedno vrijeme bio direktor Pevec – Transporta kojemu su dolazili računi inozemne tvrtke Eso koje je on ovjeravao i slao na naplatu rekao je da su računi bili na njemačkom koji on ne govori. Kaže da nije ni znao da imaju pravo na povrat poreza s naslova plaćenih računa prema inozemstvu kod kupnje goriva i plaćanja cestarina. Kaže da im jesugerirano da se otvori račun u inozemstvu na fizičku osobu na koji će se uplaćivati povrat poreza, jer je to uobičajena praksa svih naših prijevoznika. U tu je svrhu sklopljen ugovor s austrijskom tvrtkom Border – transa.

Romek je izjavio da nema saznanja o otvaranju računa Višnje Pevec u inozemstvu. Izjavio je da se sjeća da je protiv njega vođen isti prekršajni postupak kao i protiv N. Jambrušić. Na Pevecovo pitanje rekao je da je o svemu u vođenju transporta izvještavao Peveca. Demantirao je navode da je dolazio u Austriju zbog povrata poreza iz inozemstva. Na to je Pevec rekao kako je čuo 90 posto stvari za koje nije ranije znao. 

Sutkinja Hančić, poručila je Pevecu da se bolje pripremi za postavljanje pitanja svjedocima i knjigovodstvenom vještaku koji će biti pozvan na sljedeću raspravu. Pevec u stečaju je postavio zahtjev za povrat 3,8 milijuna kuna. Unatoč zahtjevu obrane da se optuženima ukine pritvor, sutkinja Hančić se priklonila zahtjevu ŽDO, i produžila pritvor. Sljedeća je rasprava zakazana za 23. studenog.

S njima je bila osumnjičena i bivša računovotkinja Dragica Barešić, no Županijsko državno odvjetništvo u međuvremenu je odustalo od njenog kaznenog progona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)