Obavijesti

News

Komentari 11

'U borbi protiv 'ilegalaca' je najvažnija suradnja susjeda'

'U borbi protiv 'ilegalaca' je najvažnija suradnja susjeda'
1

Albanski ministar zahvalio je Hrvatskoj na pomoći u približavanju euroatlantskim integracijama kao i svoj drugoj potpori koju pruža rekavši da je za Albance ona bila i ostala uzor na putu prema EU-u

VIDEO

Ilegalne migrante može zaustaviti samo dobro obučena i opremljena granična policija te suradnja sa svim državama u susjedstvu od kojih svaka treba preuzeti svoj dio tereta, izjavio je u petak u Zagrebu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon sastanka s albanskim kolegom Fatmirom Xhafajem.

- Hrvatska od prvoga dana nije sklona postavljanju žica jer žice nisu nikoga zaustavile. Zaustaviti može samo dobro obučena, dobro opremljena granična policija i suradnja sa svim državama od kojih svaka treba preuzeti svoj dio tereta po ovom pitanju - kazao je Božinović u izjavi za novinare.

Ponovio je da današnja situacija nije migrantska kriza iz 2015. niti se radi o tolikom broju migranata.

Albanski minister unutarnjih poslova Xhafaj kazao je da dvije zemlje danas surađuju u borbi protiv različitih izazova, među kojima su i ilegalne migracije. U usporedbi s prošlom godinom, Albanija je 2018. zabilježila porast ilegalnih migranata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naša nastojanja, nastojanja naših dviju zemalja nisu dovoljna kada je riječ o migrantskoj krizi - ustvrdio je Xhafaj dodavši da je za to potrebna i jako važna pomoć  EU-a.

Božinović je kazao kako se transnacionalna pitanja mogu učinkovito rješavati samo u suradnji s drugima, sa susjedima i u međunarodnoj suradnji.

Što se tiče ilegalnih migracija, Hrvatska želi pomoći Albaniji u nošenju s tim problemom jer je on važan i za Albaniju, ali i za Hrvatsku i EU, rekao je Božinović istaknuvši važnost provođenja sporazuma o readmisiji.

Hrvatska traži i tražit će da EU dodatno pomogne graničnim službama država u regiji pa tako i Albanije.

Ponovio je da Hrvatska u ovom dijelu Europe ima daleko najjaču graničnu policiju te da će uskoro će imati 6300 pripadnika granične policije.

Upitan hoće li RH tražiti pomoć od EU-a u borbi protiv ilegalnih migracija, Božinović je odgovorio da je to izazov u kojemu se “ne mogu postići krajnji rezultati kojima svi teže a to je da migrantski tokovi budu u potpunosti kontrolirani i zakoniti, ukoliko se ne uspostavi suradnja u širim i u regionalnim okvirima”.

Albanski ministar zahvalio je Hrvatskoj na pomoći u približavanju euroatlantskim integracijama kao i svoj drugoj potpori koju pruža rekavši da je za Albance ona bila i ostala uzor na putu prema EU-u.

Ocijenivši odnose između dviju zemalja izvrsnim, Xhafaj je izrazio nadu da će suradnja ubuduće biti još i bolja i plodonosnija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda