Obavijesti

News

Komentari 91

I Bernardica bi išla u Bruxelles: Desnica je predstavila EU listu

I Bernardica bi išla u Bruxelles: Desnica je predstavila EU listu
3

Listu Hrvatskih suverenista,koju čine desne, konzervativne stranke, predvodit će aktualna europarlamentarka Ruža Tomašić. Na njoj su i Ladislav Ilčić, Hrvoje Zekanović, bivša ministrica Bernardica Juretić...

VIDEO

Vjerujemo u dva mandata, poručilo je u nedjelju 12 kandidata na listi Hrvatskih suverenista za svibanjske EU izbore zagrljenih uz stihove Thompsonovu pjesme "Lijepa li si".

A na čelu ove političke platforme, koju čine desničarske, konzervativne stranke Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, HSP-AS, građanske inicijative Istina o istanbulskoj i Hrvatski bedem te udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i obitelji umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, je aktualna europarlamentarka Ruža Tomašić. 

- Ljudima je došla voda do grla, puna im je kapa laža, lažnih obećanja, krađa, lopovluka, nepotizma i vjerujem da će ovo biti lista promjene za bolju, pravedniju Hrvatsku - istaknula je Tomašić naglasivši kako je Hrvatska izgrađena na kršćanstvu. 

- Hrvatski suverenisti isto imaju svoje temelje, a to su bogoljublje, domoljublje, čovjekoljublje i to se živi mišlju, riječju i djelom - poručila je te pozvala građane da ne slušaju političare što govore nego da gledaju što rade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Udružena  Hrvatska desnica predstavila listu kandidata za Europski parlament

Iza Tomašić, za odlazak u Bruxelles borit će se i Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta, Ante Žoni Maksan, dopredsjednik HSP-AS, general Željko Sačić, bivši saborski zastupnik Pero Kovačević, Bernardica Juretić, bivša ministrica socijalne skrbi u vladi Tihomira Oreškovića, Jure Vujić, pročelnik Odjela za politologiju Matice Hrvatske, pravnica Kristina Gogić koja je radila na Zakonu o lustraciji, politički pisac i diplomat Tomislav Sunić, doktorica znanosti Ivana Pavić, branitelj Predrag Peđa Mišić te saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović koji u Bruxelles neće ići ukoliko osvoji mandat.

- Hrvatski suverenisti platforma je koja je proizašla iz želje naroda za zajedništvom svih suverenističkih, domoljubnih, kršćanskih snaga i da se ostvari boljitak za one koji se ne prepoznaju u globalističkim, nehrvatskim, nekršćanskim politikama koje nam nameću samoprozvani vođe u EU i Hrvatskoj - naglasili su. 

Zagreb: Udružena  Hrvatska desnica predstavila listu kandidata za Europski parlament

U Europskom parlamentu, naglasili su, zalagat će se za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i kulture Hrvatske s naglaskom na instituciju obitelji, posebno kao protivnici Istanbulske konvencije. Nadalje, trenutno se protive uvođenju eura jer smatraju da Hrvatska još nije spremna za ulazak u eurozonu dok se ne smanji javni dug i rashodi te dok se jasno ne definira monetarna i fiskalna politika. Kao protivnici i Marakeškog sporazuma, zalagat će se i za kontrolu granica i za to da država može odlučivati tko i pod kojim uvjetima ulazi u Hrvatsku. Borit će se za Europu kao zajednicu suverenih država članica.

- A isto tako i protiv centralističke, federalne, birokratske i nadnacionalne Europske unije koju zagovaraju Plenkovićevi i Vučićevi pučani zajedno s koalicijskim partnerima socijalistima - istaknuli su naglašavajući kako će "beskompromisno blokirati ulazak Srbije u EU sve dok ne isplati ratnu odštetu za srbočetničku agresiju na RH i ne prizna tu istu agresiju te dok ne odgovore kakva je sudbina snašla sve nestale tijekom Domovinskog rata i dok ne ukinu samoprozvanu srpsku univerzalnu jurisdikciju za procesuiranje ratnih zločina."

- Od ovih uvjeta Hrvatski suverenisti nikada neće odstupiti - istaknuli su.

Saborski zastupnik stranke Hrast, Hrvoje Zekanović, kritizirao je trenutnu vlast u kojoj je donedavno kao HDZ-ov koalicijski partner sudjelovao. Naglasio je da postoje brojni primjeri koji dokazuju da aktualna Vlada nije suverenistička

- Slovenski premijer Marjan Šarec je ovih dana najavio blokadu ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i to uvjetuje hrvatskim teritorijem. A hrvatska vlast po ovom pitanju, ne da ne radi ništa nego ne koristi svoju priliku kao članica EU da blokira Srbiju u pristupnim pregovorima, iako s njima nismo riješili niti jedno otvoreno pitanje. Hrvatski nacionalni interes mora biti na prvom mjestu. Srbija ne smije ući u EU dok se ne riješe pitanja otvorena pitanja Hrvatskom - poručio je. 

Njegov šef, Ladislav Ilčić poručio je kako je Hrast pokazao da je spreman odreći se svih pozicija i beneficija zbog svojih stavova. 

Bernardica Juretić, bivša ministrica socijalne skrbi, istaknula je kako se dugo dvoumila treba li joj ovaj politički angažman. 

Zagreb: Udružena  Hrvatska desnica predstavila listu kandidata za Europski parlament

- Nikad nisam bila političar niti sam se osjećala kao političar, ali kad sam postala ministrica shvatila sam da smo dužni svoje znanje i iskustvo koje imamo staviti na raspolaganje našem narodu. Sad sam prepoznala u svim ovim točkama da zastupaju sve one vrijednosti koje vjerujem. Ova lista nudi zajedništvo i zastupat će vrijednosti hrvatskog naroda te da Hrvatska bude zemlja sposobnih, a ne podobnih - poručila je.

Sutra se u Milanu u Italiji sastaju desničarske populističke stranke s idejom ujedinjavanja europske desnice i stvaranja Nove Europe, no Tomašić kaže da njih to ne zanima.

- To je sastanak euroskepticista, mi smo eurorealisti. Oni su populisti, mi konzervativci. Ne možete doći pljuvati po EU bez konkretnih dokaza i argumenata i onda očekivati nešto konkretno napraviti - poučuje Tomašić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...