Obavijesti

Promo sadržaj

U Danskoj su blokirane online kladionice

U Danskoj su blokirane online kladionice
1

Strane internetske kladionice nisu u sustavu poreza, pa tri do četiri milijarde kuna godišnje ne prolazi ni kroz hrvatski proračun. Tome moramo stati na kraj

Telekom operateri u Danskoj izgubili su spor i sud im je naredio blokadu 24 ilegalne kladionice. Danska regulatorna agencija još je listopadu prošle godine tražila obustavu rada ilegalnih kladionica jer osim što državi ne plaćaju porez, bez nadzora su dostupni čak i maloljetnicima. S obzirom na to da su se oglušili na zahtjeve, slučaj je završio na sudu koji je 23. siječnja naredio blokadu stranim kladionicama i u Hrvatskoj država na proračunu gubi milijune. Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Mišković, predsjednik Uprave HNK Rijeka i promotor novog modela financiranja domaćeg nogometa, izašao je u javnost s inicijativom da RH, po uzoru na Mađarsku i Njemačku, zabrani IP adrese stranih tvrtki preko kojih se izvlače dobici internetskog klađenja. 

- Strane internetske kladionice nisu u sustavu poreza, pa tri do četiri milijarde kuna godišnje ne prolazi kroz hrvatski proračun - izjavio je za Poslovni dnevnik Mišković. Procjene su da hrvatski građani u stranim ilegalnim kladionicama na internetu ostave više od tri milijarde kuna godišnje, a proračun time gubi oko milijardu kuna, piše Poslovni dnevnik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.