Obavijesti

News

Komentari 3

U drugi krug prolazi sunce, ali i niže temperature. Božić suh!

U drugi krug prolazi sunce, ali i niže temperature. Božić suh!
4

Za razliku od kandidatkinja i kandidata na izborima - vrijeme u Hrvatskoj sljedećih dana ne možemo birati. Ali mu se možemo prilagoditi. U nastavku tjedna bit će većinom suhom, ali i hladnije

VIDEO

Nakon vremenski mnogima nepovoljnog vikenda s često obilnom kišom, ponegdje i nevremenom, u gorju ponegdje i snijegom, početkom tjedna slijede stabilniji i mirniji dani, iako posvuda ne i suhi, ali svakako sunčaniji od prošlih. A i hladniji, u unutrašnjosti uz gdjekoji jutarnji 'minus'.

 U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj, vrijeme još ostati za mnoge nepovoljno. Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak, uz koji će temperatura biti između 5 i 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj kiša će do jutra prestati, a zatim umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura od 9 do 12 °C.

I u gorju i na sjevernom Jadranu u noći prestanak oborine, a danju postupno smanjenje naoblake, najprije na sjevernom Jadran. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak uz malo i umjereno valovito more.

U Dalmaciji promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a u početku još mjestimice kiša, uglavnom prema otvorenom moru. Sjeverozapadnjak većinom umjeren, a more uglavnom umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske - u početku još mjestimice kiša, uglavnom poslijepodne sunčana razdoblja, a sjeverozapadnjak umjeren i jak. Najviša temperatura oko 15 °C."

U nastavku tjedna većinom suho, ali hladnije

'U unutrašnjosti tijekom blagdana uglavnom suho, te djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U noći s Badnjaka na Božić te s Božića na blagdan sveta Stjepana postoji mogućnost za ponegdje malo kiše. Vjetar slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Ujutro hladnije, na zapadu ponegdje uz slab mraz, a danju do četvrtka bez veće promjene. U petak je ponovno vjerojatna kiša, a zatim bi najprije u gorju moglo biti i snijega jer će vjerojatno još jače zahladiti.

Na Jadranu tijekom božićnih blagdana sunčanije nego u ponedjeljak, pa će većinom prevladavati sunčano. No uz prolazno više oblaka tijekom Badnje večeri i noći mjestimice je moguća kratkotrajna slaba kiša. Većinom će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a u četvrtak bura. U petak prolazno oblačnije uz jugo i kišu, a zatim razvedravanje i opet bura. Temperatura zraka malo niža, ponajprije jutarnja, a idućeg vikenda i dnevna.', prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

HAK: U prekidu samo neke katamaranske i trajektne linije

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i trajektne linije: Ubli-Vela Luka-Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...