Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U društvu ekstremista posjetio Hezbolah i podržao im borbu

None Foto: screenshot/

Željko Glasnović proteklog se vikenda na svojoj stranici na Facebooku pohvalio fotografijom iz Libanona, na kojoj pozira uz bodljikavu žicu i upućuje pozdrav Hrvatskoj vojsci u misiji UN-a u južnom Libanonu

Nezavisni saborski zastupnik i član Kluba Neovisni za Hrvatsku Željko Glasnović u Libanonu je podržao Hezbolah i njihovu borbu protiv Izraela, donosi index.

Glasnović je s najekstremnijim europskim desničarima posjetio Hezbolah, prenosi Memri TV, institut specijaliziran za monitoring medija na Bliskom istoku.

U društvu nekoliko pripadnika ekstremno desne paneuropske stranke APF - Alijanse za mir i slobodu - razgovarao s Hezbolahovim međunarodnim tajnikom Ammarom al-Moussawijem, a tijekom tog sastanka podržao je Hezbolahovu borbu protiv "Izraela, terorizma i imperijalizma".

U društvu neonacista

U europskoj delegaciji bio je i lider njemačke neonacističke stranke NDP Udo Voigt, bivši talijanski član Europskog parlamenta i osnivač neofašističke stranke Forza Nuova Roberto Fiore, nekadašnji britanski ekstremno desni eurozastupnik Nick Griffin te belgijski ekstremno desni politički aktivist Herve Van Laatham, a svi oni bili su, kako se navodi, i kod memorijalnog spomenika "Hezbolahovim mučenicima", na koji su položili vijenac.

- Kao izraz podrške Hezbolahu, delegacija APF-a posjetila je Bejrut. Primio ih je Hezbolahov međunarodni tajnik Ammar al-Moussawi, a u delegaciji su bili članovi parlamenta te politički aktivisti iz europskih država, uključujući Veliku Britaniju, Italiju, Belgiju, Njemačku i Hrvatsku. Izrazili su podršku važnoj ulozi koju Hezbolah ima u borbi protiv terorista i njegovom stavu protiv izraelske agresije. Također su iskazali solidarnost s otporom političkim i medijskim kampanjama koje se vode protiv Hezbolaha u organizaciji snaga povezanih s američko-cionističkim projektom - navodi se televizijskom prilogu na al-Manaru.

'Mnogi Europljani uz Hezbolah'

Delegacija AFP-a u kojoj je bio i Glasnović odredila se protiv američkog pristupa na Bliskom istoku, a poručili su i da "mnogi Europljani stoje uz Hezbolah". 

Na Facebook stranici libanonskog premijera Michela Aouna objavljeno je da je i on primio ovu delegaciju.

Glasnović je prije nekoliko mjeseci bio na konvenciji neonacističkog NPD-a. Tada je izjavio da je to "domoljubna i patriotski nastrojena" stranka.
 

Komentari (21)
  • Kako ne kuze takvi kao Glasnovic da su istog mentaliteta kao cetnici koje on mrzi vise od svega.. potpuno isti ekstremisti koji bi sve porokali u ime prekomjerne nacionalnosti i ocistili drzavu od drugacijih, a kunu se i klece ispred istog Boga..

    20. 3. 2019,   10:34
  • Niti Hezbolah zna tko je glasnović, niti glasnović zna što je Hezbolah...

    20. 3. 2019,   11:27
  • Hezbollah je prvi saveznik Assada, znači podržavam.

    20. 3. 2019,   10:52