Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Đuri Đakoviću opet krenula proizvodnja, sad očekuju plaću

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U halama Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. nakon više nešto od dva tjedna u utorak su započeli ponovo s proizvodnjom. Plaća za rujan je isplaćena svim radnicima u ponedjeljak i to je bio razlog da prekinu štrajk

Time nisu riješeni svi problemi ove jedne od najperspektivnijih tvrtki u Grupi Đuro Đaković, jer se bliži vrijeme za isplatu plaće za listopad, rok je sredina ovog mjeseca. Ne bude li plaće, slijedi ponovo proces sindikalnog mirenja, ne bude li plaće i ne uspije li dogovor radnici će ponovo u štrajk, što bi po njima bila najgora opcija.

Slavonski Brod: Radnici Đure Đakovića započeli sa štrajkom od sedam sati ujutro KASNE PLAĆE Deblokiran račun Đure Đaković grupe, radnici i dalje u štrajku

Želja je svima da se što prije nađe rješenje za listopadsku plaću, ali i za sve naredne, u biti trebalo bi pronaći model kako će se ubuduće financirati Grupacija Đuro Đaković u okviru koje su u ĐĐ Specijalna vozila.

- Ono što je važno je da to rješenje za ĐĐ Grupaciju mora biti doneseno vrlo brzo. Bez obzira hoće li ono biti jako dobro ili jako loše po radnike mora ga se donijeti i obznaniti u što kraćem roku, jer najbitnije je da se ljudi ne pate i ne prolaze ovu agoniju - kazao je Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika metalaca za ĐĐ Specijalna vozila, čiji radnici sa strepnjom čekaju kraj ovoga tjedna.

Komentiraj, znaš da želiš!