Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U eksploziji u Meksiku poginuo je 66 ljudi, 76 ih je ozlijeđeno

None Foto: HENRY ROMERO 7

Na izgorjelom polju u okrugu Tlahuelilpan leži na desetine izgorjelih tijela dok forenzičari istražuju i fotografiraju mjesto događaja. Vojnici i drugo vojno osoblje zagradili su tu lokaciju

Broj mrtvih u eksploziji naftovoda u središnjem Meksiku koju su navodno uzrokovali kradljivci tog energenta narastao je na 66, otkrio je u subotu guverner savezne države Hidalgo. 

Guverner Omar Fayid je na konferenciji za medije s meksičkim predsjednikom Andresom Manuelom Lopezom Obradorom dodao kako je u eksploziji u petak navečer ozlijeđeno još 76 ljudi. Oni su prije tragedije pokušavali napuniti svoje spremnike naftom. 

Na izgorjelom polju u okrugu Tlahuelilpan leži na desetine izgorjelih tijela dok forenzičari istražuju i fotografiraju mjesto događaja. Vojnici i drugo vojno osoblje zagradili su tu lokaciju. 

Forensic technicians work at the site where a fuel pipeline ruptured by suspected oil thieves exploded, in the municipality of Tlahuelilpan | Autor: HENRY ROMERO Foto: HENRY ROMERO

Lopez Obrador je obećao da će pojačati borbu vlade protiv krađe goriva koja je proteklih nekoliko godina koštala državu milijarde dolara i koju je odredio kao jedan od glavnih prioriteta svog mandata. 

Military personnel watch as flames engulf an area after a ruptured fuel pipeline exploded, in the municipality of Tlahuelilpan, Hidalgo DOŠLI SKUPLJATI NAFTU Najmanje 20 ljudi poginulo u eksploziji naftovoda u Meksiku

Taj ljevičarski političar je 27. prosinca započeo inicijativu protiv te prakse, pa je naredio privremeno zatvaranje naftovoda kako bi se zaustavila krađa koja iznimno šteti dugovima pogođenoj državnoj tvrtki Petroleos Mexicanos. 

- Daleko od toga da ćemo zaustaviti borbu protiv krađe nafte, ona će postati snažnija i nastavit ćemo dok to ne zaustavimo - kazao je Lopez Obrador rano u subotu. 

A resident reacts at the site where a fuel pipeline ruptured by suspected oil thieves exploded, in the municipality of Tlahuelilpan | Autor: HENRY ROMERO Foto: HENRY ROMERO

Videosnimke na društvenim mrežama prikazuju ljude koji pune kante gorivom usred bijela dana, u prisutnosti naoružanih snaga sigurnosti, što je pokrenulo pitanja zašto nije bilo njihove reakcije. 

Vlada je objavila da su vojnici stigli na mjesto curenja nakon što su dobili informaciju o krađi, no nisu mogli na vrijeme osigurati područje. 

Forensic technicians work at the site where a fuel pipeline ruptured by suspected oil thieves exploded, in the municipality of Tlahuelilpan | Autor: HENRY ROMERO Foto: HENRY ROMERO

- U jednom trenutku je bilo previše ljudi, pa su se vojska i vojno osoblje povukli kako bi izbjegli probleme - istaknuo je ministar za javnu sigurnost Alfonso Durazo za televiziju Televiza. 

- Eksplozija se dogodila baš kad su se počeli povlačiti - dodao je. 

Komentari (4)
  • Kužim siromaštvo i pohlepu, ali kaj nitko od njih nema nikakvog znanja o zapaljenjima, eksplozijama i tak...

    19. 1. 2019,   17:15
  • Necu čitat članak necu da ispadne moj komentar neprimjeran al ovi na slici mi izgledaju ko hrvati na baustali svi se sagnuli i gledaju i mozgaju ko a je to dok netko drugi ne sredi situaciju

    19. 1. 2019,   20:12