Obavijesti

News

Komentari 24

'U HDZ-u nema mjesta onima koji su koristili govor mržnje'

'U HDZ-u nema mjesta onima koji su koristili govor mržnje'
1

Koliko će HDZ-ovaca iz zagrebačke organizacije biti sankcionirano vidjet ćemo, jer zadaća gradskog odbora i časnog suda da vidi tko je ušao u područje neprihvatljivo za ostajanje u članstvu HDZ-a, kaže Jandroković.

VIDEO

Zagrebačka organizacija HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučuje o stegovnim postupcima za svoje članove koji su na WhatsApp grupi širili govor mržnje.

Kako 24sata neslužbeno doznaje, članovi zagrebačkog ogranka HDZ-a koji su predloženi za stegovni postupak su Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić, Krasnodar RagužMarijan Banelli koji je u međuvremenu sam izašao iz stranke. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže da se o tome zašto baš telefonska sjednica treba pitati predsjednika gradske organizacije HDZ-a.

Ponovio je svoje mišljenja da onima koji su koristili govor mržnje, pozivali na nasilje, na nelojalnost HDZ-u i na glasovanje za druge kandidate nema mjesta u HDZ-u. Nije precizirao o kojem je broju članova HDZ-a radi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:22

- To ćemo vidjeti. Zadaća je gradskog odbora i nakon toga časnog suda da vidi tko je ušao u područje koje je neprihvatljivo za ostajanje u članstvu HDZ-a i kad to odluče nadležna stranačka tijela onda ćemo imati točne brojke - kazao je Jandroković. 

Branko Bačić (HDZ) na pitanje zašto će gradski odbor imati telefonsku sjednicu i kako će se ljudi, kojima prijete sankcije braniti, odgovorio je da oni ne bi bili na sjednici i da je ona bila sazvana u prostorijama stranke.  

- Bit će pozvani tamo gdje trebaju biti pozvani prema poslovniku o radu časnih sudova HDZ-a. Ovdje je riječ o prijedlogu predsjednika Gradske organizacije svom Gradskom odboru da se određeni broj članova HDZ-a koji su upisani u evidenciju zagrebačkog HDZ-a upute na stegovni postupak na Sud časti. Tamo će o tome biti riječi, tako je odlučila gradska organizacija i ne vidim tu ništa sporno jer član o kojem se radi imati priliku reći što misli o tome - rekao je Bačić. .

Naveo je da u HDZ-u postoji demokratski postupak, dok u drugim strankama toga nema.

- Ne da nema sjednice, ne da nema suda nego predsjednik SDP-a može bez problema četiri svoja potpredsjednika. Predsjednik HSS-a u kampanji je iz stranke sam svojim potpisom izbacio svoje protukandidate, a vi problematizirate činjenicu da će član HDZ-a kojega će Gradski odbor procesuirati ili neće, imati priliku o svemu tome reći sve što ima pred Sudom časti. Demokratski standardi koje je postavio HDZ za druge političke stranke, pa i oporbene, daleko, daleko iznad njihova postupanja - ustvrdio je Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca