Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'U HDZ-u nema mjesta onima koji su koristili govor mržnje'

None Foto:

Koliko će HDZ-ovaca iz zagrebačke organizacije biti sankcionirano vidjet ćemo, jer zadaća gradskog odbora i časnog suda da vidi tko je ušao u područje neprihvatljivo za ostajanje u članstvu HDZ-a, kaže Jandroković.

Zagrebačka organizacija HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučuje o stegovnim postupcima za svoje članove koji su na WhatsApp grupi širili govor mržnje.

Kako 24sata neslužbeno doznaje, članovi zagrebačkog ogranka HDZ-a koji su predloženi za stegovni postupak su Vlado Kolak, Vedran Černy, Ante Jelčić, Ante Šimunović, Miro Boras, Božo Medić, Anita Prkač Đurašić, Krasnodar RagužMarijan Banelli koji je u međuvremenu sam izašao iz stranke. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže da se o tome zašto baš telefonska sjednica treba pitati predsjednika gradske organizacije HDZ-a.

Ponovio je svoje mišljenja da onima koji su koristili govor mržnje, pozivali na nasilje, na nelojalnost HDZ-u i na glasovanje za druge kandidate nema mjesta u HDZ-u. Nije precizirao o kojem je broju članova HDZ-a radi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- To ćemo vidjeti. Zadaća je gradskog odbora i nakon toga časnog suda da vidi tko je ušao u područje koje je neprihvatljivo za ostajanje u članstvu HDZ-a i kad to odluče nadležna stranačka tijela onda ćemo imati točne brojke - kazao je Jandroković. 

Branko Bačić (HDZ) na pitanje zašto će gradski odbor imati telefonsku sjednicu i kako će se ljudi, kojima prijete sankcije braniti, odgovorio je da oni ne bi bili na sjednici i da je ona bila sazvana u prostorijama stranke.  

- Bit će pozvani tamo gdje trebaju biti pozvani prema poslovniku o radu časnih sudova HDZ-a. Ovdje je riječ o prijedlogu predsjednika Gradske organizacije svom Gradskom odboru da se određeni broj članova HDZ-a koji su upisani u evidenciju zagrebačkog HDZ-a upute na stegovni postupak na Sud časti. Tamo će o tome biti riječi, tako je odlučila gradska organizacija i ne vidim tu ništa sporno jer član o kojem se radi imati priliku reći što misli o tome - rekao je Bačić. .

Naveo je da u HDZ-u postoji demokratski postupak, dok u drugim strankama toga nema.

- Ne da nema sjednice, ne da nema suda nego predsjednik SDP-a može bez problema četiri svoja potpredsjednika. Predsjednik HSS-a u kampanji je iz stranke sam svojim potpisom izbacio svoje protukandidate, a vi problematizirate činjenicu da će član HDZ-a kojega će Gradski odbor procesuirati ili neće, imati priliku o svemu tome reći sve što ima pred Sudom časti. Demokratski standardi koje je postavio HDZ za druge političke stranke, pa i oporbene, daleko, daleko iznad njihova postupanja - ustvrdio je Bačić.

Komentari (24)
  • U HDZ-u nema mjesta onima koji su koristili govor mržnje, ali ima onima koji pljačkaju Hrvatsku.

    14. 11. 2019,   16:19
  • Npr. "vrući snijeg" puno je manji oksimoron od "sud časti hade3eja"...

    14. 11. 2019,   16:24
  • Koga budu izbacili iz stranke kad su u HDZ-u sami rvatine bosanci,njonjo poteraj ti one koji su opljačkali HR ako smiješ.

    14. 11. 2019,   16:50