Obavijesti

News

Komentari 12

U Hrvatskoj ih nije bilo čak 27 godina: Vratila se Air Canada...

U Hrvatskoj ih nije bilo čak  27 godina: Vratila se Air Canada...
3

Prvi izravni let najveće kanadske aviokompanije Air Canada Rouge bio je u nedjelju. Kompanija će u Zagreb i obrnuto letjeti četiri puta tjedno do kraja ljeta

VIDEO

Kompanija Air Canada Rouge nakon 27 godina vratila se u Hrvatsku, a prvi let Boeinga 767-300 na relaciji Toronto-Zagreb u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman popraćen je tradicionalnim vodenim pozdravom. 

Pokretanje videa...

Air Canada Rouge 00:28

- Air Canada letjela je u Zagreb do 1991. godine stoga nam je osobito drago što se ova renomirana i respektabilna kompanija ponovno vratila u našu zračnu luku - rekla je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge, naglasivši da će novi zrakoplovni prijevoznik dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika.

Dok je trajala inauguracijska svečanost povodom prvog leta u Zagreb, putnici su u zračnoj luci već čekali let za Toronto. U nedjelju u 10 i 15 sati poletjeli su za Kanadu, a očekivano trajanje leta je devet sati i 25 minuta. Do kraja ljeta kompanija će imati četiri leta tjedno. 

- Nisam znao da je ovo prvi let ove kompanije za Toronto. Došao sam iz Skopja i u Kanadu idem zbog posla. Poslodavci su mi kupili kartu pa nisam imao pojma za ovo. Sve su mi oni organizirali - rekao je Dragan (26) iz Makedonije.

U Zagreb je s letom iz Toronta stigla i Carolyn Hadrović, predstavnica kanadske kompanije. 

- Ovo je zaista vrijeme za slavlje. Hrvatska je kanadski partner za trgovinu i ulaganja. Naša izravna linija promovirat će turizam i ulaganja, ali i jednako važno - povezat će obitelj i prijatelje ove dvije zemlje - rekla je. 

U ime Veleposlanstva Kanade zračnu luku je posjetio Daniel Zaharychuk, koji je istaknuo da se ove godine obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Hrvatske. Dodao je kako će ovo "biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150.000".

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu. Matična zračna luka ovog zrakoplovnog prijevoznika je u Torontu, zračnoj luci s gotovo 50 milijuna putnika i najvećim čvorištem međunarodnih putnika u Sjevernoj Americi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.