Obavijesti

News

Komentari 75

'U Hrvatskoj imamo još stotine Mila, osnujmo fond za liječenje'

'U Hrvatskoj imamo još stotine Mila, osnujmo fond za liječenje'
1

Bio bi to fond iz kojeg bi se teško bolesnoj djeci omogućilo liječenje ili lijekovi, a za koju nisu primjenjiva pravila HZZO-a. Neka novac prikupljen za Milu bude temelj tog fonda, kaže Marin Rončević

VIDEO

Otac male Mile, Marin Rončević, pozvao je na osnivanje fonda iz kojega bi se financirala liječenja teško oboljele djece.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dragi ljudi. Još jednom veliko hvala svima na ovom čudu koje se desilo. Hvala vam i na darovima koji redovito stižu u bolnicu za nasu Mimu. Hvala vam i na porukama na koje nažalost ne stižem odgovarati jer ih je doslovno na tisuće... obećajem da ću svima, cim budem mogao, odgovoriti kao i dosad.

Ono sto vas molim je da maknemo fokus s Mile, ne zato što to njoj ili nama smeta, nego zato što u Hrvatskoj, nažalost, ima na stotine "Mila" koje trebaju pomoć i zasluženu šansu. Ono sto je bilo #svizamilu mora postati #milazasve. Transparentno, efikasno, u najkraćem roku. Koncentrirajmo se da omogućimo (vi vise, mi manje jer imamo svoje brige) na to da se u najkraćem roku napravi Fond iz kojeg bi se teško bolesnoj djeci omogućilo liječenje ili lijekovi, a za koju nisu primjenjiva pravila HZZO-a. Neka novac prikupljen za Milu bude temelj tog fonda, a u prikupljanje razlike, neka se uključi i država.

Milina tetka: Mi živimo u jednoj priči od koje ne želite pobjeći...
Milina tetka: Mi živimo u jednoj priči od koje ne želite pobjeći...

Dovoljno je da se odrekne 5 lipa trošarine na litru dizela (od ukupno 3,06hrk + pdv koliko ja znam) i vise neće biti potrebe za ovakvim radikalnim akcijama. Vjerujem da bi se i tvrtke dobitaši, malobrojni generatori razvoja, rado uključili u ovakve akcije s minimalnim iznosima od dobiti po prihvatljivom modelu. Mi, građani, rado ćemo puniti razliku, kao i uvijek do sad - s novcem na kojeg je plaćen porez.

'Ovo je preraslo našu obitelj... Možemo napraviti nešto sjajno'
'Ovo je preraslo našu obitelj... Možemo napraviti nešto sjajno'

Takav fond nužno MORA biti vođen na volonterskoj bazi, a odluke o liječenju i dodjeli sredstava mora donositi ekipa NEZAVISNIH dokazanih STRUČNJAKA. Hvala dragom Bogu, imamo ih i u Hrvatskoj i u svijetu. Ono sto je ključno, je da račun i poslovanje fonda mora biti JAVNO i da se osim "raje" mora uključiti i država.

'Mila je izvrsno, smijemo biti s njom u sobi, sada se igramo...'
'Mila je izvrsno, smijemo biti s njom u sobi, sada se igramo...'

Zapamtite, nebrojeno smo puta pokazali da imamo kapacitet za velike stvari, neka to ovaj puta bude za nešto sto je zaista bitno. Neka ovaj projekt napravi prekretnicu u razmišljanju i neka za sobom donese promjene u raspolaganju novcem, posebno u javnom sektoru. Razlika među nama u tom smislu nema, i crveni i plavi i žuti, svi imamo djecu i svima povremeno obolijevaju. Nemojmo da šansu dobiju samo sretni ili povlašteni.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Institucije se ovaj puta mogu doslovno proslaviti, za državu to je smiješan novac, a za neku djecu znaci razliku između života i smrti. Ja osobno, kao nepopravljivi optimist, ne sumnjam uopće u pozitivan stav Vlade prema ovakvom humanitarnom projektu.

Hvala & share! #milazasve učinimo da ovo vide i čuju svi pa ce se zaista i desiti.

Marin Rončević se javnosti obratio i u videu u kojem je potvrdio da je pozvao državu da se uključi u akciju. 

- Nikad nisam smatrao da su prikupljena sredstva naša, već sam ih uvijek htio preusmjeriti u druge humanitarne akcije. Želi se i dalje pomagati djeci, pa bi bilo u redu da se uključi i država - rekao je Rončević te dodao da je tih pet lipa trošarine samo "kap u moru" koja pristiže u državni proračun. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:56

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca