Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U igri s pirotehnikom teško ozlijeđeno dijete u Piškorovcu

None Foto: Borna Filic/PIXSELL

Djetetu je u Piškorovcu u ruci eksplodiralo pirotehničko sredstvo koje je pokupilo s poda. Liječnici su utvrdili kako je teško ozlijeđeno. Iz policije apeliraju na građane na oprez kod korištenja pirotehnike

Skupina djece bacala je u nedjelju poslijepodne raznu pirotehniku na ulici u Piškorovcu, a u jednom trenutku jedno dijete je podiglo neeksplodirano sredstvo s poda te mu je eksplodiralo u ruci. 

Roditelji su ga prevezli u čakovečku bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je teško ozlijeđeno. Kako javljaju iz međimurske policije, provodi se istraga, nakon čega će kvalificirati ovaj slučaj.

Iz policije apeliraju na građane da tijekom novogodišnjih blagdana ne upotrebljavaju vatreno oružje, eksplozivna i rasprskavajuća sredstva kako ne bi ugrozili vlastiti odnosno tuđi život i imovinu, a pirotehnička sredstva potrebno je koristiti sukladno uputama  proizvođača i vodeći brigu o sebi i drugima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Imajući u vidu iskustva iz ranijih godina, očekuju se sporadični slučajevi  zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što nažalost može rezultirati ozljeđivanjem osoba, propucavanjem i oštećenjem stanova, obiteljskih kuća i vozila. Takve su zlouporabe posebno opasne na mjestima većeg okupljanja građana, a posebno u ugostiteljskim i drugim objektima u kojima će se organizirati razne proslave poput dočeka nove godine i sl. Na tim mjestima može se očekivati i remećenje javnog reda i mira, ali i krađe osobnih stvari, radi čega građane pozivamo da u takvim prilikama paze na svoje osobne stvari, način kako ih ostavljaju i gdje ih ostavljaju, te koliko paze na njih.

Posebnu pozornost treba obratiti na najmlađe, jer petarde nisu igračka, a nesreće se ne događaju drugima. Od pirotehničkih sredstava najčešće stradaju šake, prsti, lice i oči. Najbolja preventiva je nekorištenje pirotehnike i ostalih sredstava, jer je obilježavanje blagdana bez toga svečanije, dostojanstvenije i mirnije, navode iz policije.

Komentari (26)
  • Bila je socijalka pred par dana pa sad naši "talibani" imaju dosta pirotehnike i pića!

    31. 12. 2018,   10:47
  • Piškorovec. Opet pi.darija u gromskom naselju.

    31. 12. 2018,   10:59
  • Eto, na što se troši socijala...

    31. 12. 2018,   11:46