Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Istri u ribarsku mrežu ulovili morskog psa dugog 8 metara!

None Foto: iPress 4

SAVUDRIJA: Očekuje se dolazak veterinara i ostalih stručnjaka za utvrđivanje stanja životinje te morske vrste koje kojoj pripada

U petak predvečer bacio sam u more 60 metara od obale, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, tri mreže, a potom drugi dan ujutro pronašao samo dvije. Treću mrežu kao da je netko izvukao.

Ispovijest ribara Ivana Pavelića koji je ulovio ogromnog morskog psa u Savudriji: 'Tako velika riba nikad mi nije ušla u mrežu' Više na http://bit.ly/2EqBW3t Reporter: Ivan Grgat

Posted by 24sata on Sunday, March 3, 2019

No prilikom potrage pokazalo se kako se u nju zapetljao ogroman morski pas dug između sedam i osam metara koji je sve povukao na dno. Morao sam tražiti pomoć. Ispričao je ukratko ribar Ivan Pavelić iz Savudrije za lokalni portal Ipress.

Morski pas

Ogroman morski pas zapetljao se u mrežu jednog savudrijskog ribara, spašen je i vraćen u more. Svaka čast, danas samo lijepe vijesti. :) Video poslala Arlene Kauzlarić Ocovich

Posted by IstraMet on Saturday, March 2, 2019

Morsku neman nije mogao iz mreže sam izvući, pa je pozvao prijatelje koji su mu pomogli dodatnom brodicom dotegliti je  do savudrijske luke.

No tada je nastala prava drama jer nitko nije očekivao kako je ulov u mreži ustvari zaštićeni morski pas planktonaš dug gotovo osam metara i težak skoro dvije tone.

Foto: iPress

Prema riječima očevidaca, jadna je riba bila umotana u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje. Na površinu je izvučen tek njegov rep, a koji je prema procjeni ribara,bio širok oko dva metra  što je odgovaralo i njegovoj dužini i težini.

Ostatak mreže nakon tog zahvata naprosto je skliznuo prema dolje, a obzirom da je morski pas davno znakove života, ponovno je otegljen i pušten u morske dubine.

Foto: iPress

Nitko ne zna je li psina nakon svega preživjela, a ovaj neočekivan morski ulov evidentirala je i policija. Prema neslužbenim informacijama nadležna se veterinarska služba nije pojavila u luci Savudrija, pa će valjda prema fotografijama moći se zaključiti radi li se o kitopsini ili nekoj drugoj vrsti.

Tema: Hrvatska

Komentari (119)
  • Pustili ga slovenci nama jer je prevelik za njihovo more ;)

    3. 3. 2019,   09:09
  • Najvaznije da je ribar bio sam jer je bio sam, posto je bio sam.

    3. 3. 2019,   09:11
  • Jucer bio dug 6m,danas vec 8..dobro da su ga oslobodili jer bi do sutra "neman" narasla za jos najmanje 2m!?

    3. 3. 2019,   09:14