Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U jagode stavljaju igle: 'Kako je ovo nekome palo na pamet...?'

None Foto: abc.net.au

AUSTRALIJA: Ministarstvo zdravstva ljudima je savjetovalo da jagode razrežu prije nego ih pojedu. Ovim slučajem pogođeni su i uzgajivači koji se već suočavaju s padom prodaje ovog voća...

Australija je naredila hitnu istragu nakon što su u jagodama otkrivene igle što je izazvalo paniku diljem zemlje. Opasne jagode pojavile su se u prodaji u svih šest australskih država, a jedan je muškarac završio u bolnici jer je pojeo jagodu u kojoj je bila igla. 

Nekoliko tvornica u zemlji obustavilo je narudžbe jagoda, a u znak predostrožnosti, Novi Zeland ih je prestao uvoziti iz Australije. 

- Ovo je vrlo ozbiljan zločin i napad na sve ljude, rekao je australski ministar zdravstva Greg Hunt. 

Iako se istraga provodi, osumnjičeni još uvijek nisu identificirani.

Prve jagode s iglama pojavile su se početkom prošlog tjedna u Queenslandu, a potom su se proširile i u Novi Južni Wales, Victoriju, Južnu Australiju, Tasmaniju..., javlja BBC.

Uzgajivači i policija sumnjaju da je krivaca više te da su se, nakon što se proširila vijest o prvom slučaju u Queenslandu, neki zlobnici jednostavno inspirirali takvim nedjelom i učinili istu stvar i u drugim državama.

Vlasti su ponudile 100.000 australskih dolara za bilo kakvu informaciju o počinitelju ili počiniteljima. 

- Kako bi itko normalan mogao učiti ovako nešto? Kome je palo na pamet na ovaj način ugroziti zdravlje beba, djece, bilo koga...?, pita se premijerka Annastacia Palaszczuk.

Ministarstvo zdravstva ljudima je savjetovalo da jagode razrežu prije nego ih pojedu. Ovim nesvakidašnjim slučajem pogođeni su i uzgajivači koji se već suočavaju s padom prodaje ovog voća. 

Komentari (38)
  • Bolje pogledajte možda unutra ima i Novočika.

    17. 9. 2018,   12:09
  • Zbilja dijabolično ...

    17. 9. 2018,   10:17
  • A šta pametno reći? Sjećam se kao dijete obožavala sam u zoo-u hraniti morske lavove. Mogao se kupiti veći ili manji fišek srdelica i mogli ste im bacati u bazen. Najveći mužjak skočio bi na rub bazena i zinuo pa bi djeca bacala a on hvatao. Nakon nekog vremena kad sam ponovo došla od 5 morskih lavova ostala 2 i bilo ih je zabranjeno hraniti-više ribice nisu prodavali. Kad je otac upitao šta se desilo dobio je odgovor-netko je u ribice ubacio žilete za brijanje i time nahranio morske lavove. Kakav to sadista može raditi životinjama ili ljudima?

    17. 9. 2018,   21:44