Obavijesti

News

Komentari 0

U kanalu nađena protuoklopna mina, u šumi odbačena 'zolja'

U kanalu nađena protuoklopna mina, u šumi odbačena 'zolja'
1

Policija podsjeća građane da je i dalje aktualna MUP-ova akcija Manje oružja–manje tragedija u okviru koje građani mogu predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez ikakvih sankcija

VIDEO

Dvoje građana obavijestili su PU brodsko-posavska o pronađenom eksplozivnim napravama, konkretno o protuoklopnoj mini odnosno ručnom bacaču rakete.

U subotu 2.ožujka 45-godišnjak je obavijestio policiju da je u šumi u blizini mjesta Baćin Dol pronašao odbačeni ručni bacača rakete.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska utvrdio je da se radi o ručnom bacaču rakete M80-64mm, tzv. zolji.

U nedjelju 3.ožujka Operativno komunikacijski centar PU brodsko-posavske zaprimio je dojavu o pronalasku odbačenog ubojitog sredstva u blizini Sibinja, radi se o protuoklopnoj mini TMM1. 

Policija podsjeća građane da je i dalje aktualna MUP-ova akcija Manje oružja–manje tragedija u okviru koje građani mogu vremenski neograničeni dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez ikakvih sankcija.

- Svako odbacivanje ubojitih sredstava u kanale, šume i drugdje može prouzročiti neželjene posljedice i stradanja ljudi - kazao je u povodu najnovijih 'pronalazaka' Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Na građane apeliraju i da ubojita sredstva ne donose samoinicijativno u policijske postaje, zbog velike opasnosti od aktiviranja pri transportu, ali isto tako da ih ne odbacuju na javnim mjestima, jer time dovode u opasnost svoje sugrađane, a najviše djecu koja iz znatiželje i nesvjesni opasnosti mogu doći u doticaj s odbačenim ubojitim sredstvima, a što može dovesti do tragedije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk