Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U koferu mu našli nadrogiranog majmuna: 'Kupio sam ljubimca'

None Foto: Indonesian Wildlife Foundation/Facebook 4

Andrei Zhestkov (27) uhićen je u petak navečer na međunarodnom aerodromu u Denpasaru dok se ukrcavao u avion za Rusiju. Osiguranje je u njegovoj prtljazi pronašlo mužjaka orangutana starog oko dvije godine

Carinski policajci na Baliju ostali su zatečeni kad su u koferu jednog ruskog turista otkrili - drogiranog orangutana.

Andrei Zhestkov (27) uhićen je u petak navečer na međunarodnom aerodromu u Denpasaru dok se ukrcavao u avion za Rusiju. Osiguranje je u njegovoj prtljazi pronašlo mužjaka orangutana starog oko dvije godine koji duboko spava, kao i dva gekona i pet živih guštera.

Foto: Indonesian Wildlife Foundation/Facebook

- Vjerujemo da je krijumčar orangutana nakljukao antialergijskim pilulama, što je životinju uspavalo. Te pilule također smo našli u prtljazi putnika iz Rusije, izvijestili su službenici nadležne državne agencije.  

Uhićeni Rus rekao je da je orangutana dobio na poklon od prijatelja, drugog ruskog turista, koji je primata kupio za 300 dolara na uličnoj tržnici na Javi. Rekao je da ga je prijatelj uvjerio da može prenijeti orangutana u Rusiju kao kućnog ljubimca.

Two-year old male orangutan looks out of a cage after being confiscated, at BKSDA office in Bali | Autor: ANTARA FOTO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ANTARA FOTO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Prijeti mu pet godina zatvora i 7.000 dolara novčane kazne zbog šverca zaštićenih vrsta životinja.

Komentari (15)
  • Dva majmuna,samo što je jedan životinja.

    24. 3. 2019,   13:11
  • vjerojatno je i rus bio pod utjecajem vatrene vode.

    24. 3. 2019,   13:00
  • Vidite sta se dogada kad tata oce kupiti sina...

    24. 3. 2019,   13:18