Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'U kritikama s vukovarskog prosvjeda nismo se prepoznali'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Premijer Plenković je u razgovoru za Novu TV rekao da se ne prepoznaje u kritikama upućenima iz Vukovara i istaknuo da njegova 'Vlada već dvije godine radi odgovorno'

Nakon subotnjeg prosvjeda u Vukovaru, u središnjici HDZ-a sastalo se uže predsjedništvo stranke. Razgovarali su o porukama koje je - zbog sporosti u procesuiranju ratnih zločina - uputio njihov stranački kolega i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Zamjenika predsjednika stranke, Milijana Brkića, nije bilo, piše Dnevnik Nove TV.

Na pitanje hoće li prosvjed u Vukovaru ostaviti trag na HDZ-u, šef stranke i premijer Andrej Plenković za NovuTV je izjavio: 'Ne, apsolutno, to je bilo jasno cijelo ovo vrijeme. Mislim da smo čuli poruke, čuli smo svjedočanstva i ono što ponavljam - taj posao mora obaviti policija i DORH. Istražiti i procesuirati sve zločine koji nisu dovoljno procesuirani i istraženi. To je bit'.

Zagreb: Premijer na predstavljanju OBZOR 2020 projekata na IRB PREMIJER PLENKOVIĆ: 'Sankcije za HDZ-ovce koji će ići u Vukovar? Vidjet ćemo!'

Upitan je li se prepoznao u kritikama upućenima iz Vukovara, Plenković je odlučno kazao: 'Naravno da ne'.

- Ova Vlada dvije godine radi odgovorno, čak i ta posebna skupina u Ravnateljstvu policije radi dodatne stvari koje se nisu radile prije - tako da nikakve posebne poruke koje su bile upućene tamo ne mogu pročitati da idu ovoj Vladi - zaključio je premijer. 

ŠEFOVI HVIDRE: 'Nema raskola zbog Vukovara, članovi imaju razna uvjerenja'

Šeks: Penava je napravio gaf

Gradonačelnik Ivan Penava na prosvjedu je pročitao dijelove iz knjige Vladimira Šeksa. Na to je negativno reagiralo mnoštvo ljudi, pa su mnogi počeli zviždati, a čuo se i povik Udbaš!. 

- Dakle, Penava je htio izvadcima iz moje knjige pokazati kako sam se tada, 1991. godine, protivio tome da se puštaju ratni zločinci, već sam htio da se procesuiraju - pojasnio je Šeks, htijući objasniti Penavine motive za čitanje ulomaka iz njegove knjige. Međutim, Šeks smatra da je Penava pritom napravio gaf.

PREMIJER O PROSVJEDU: 'Neće biti sankcija za članove HDZ-a koji su bili u Vukovaru'

- Prvo je pročitao moje ime, a onda je jasno da je jedna skupina, koja nije uperena protiv moga imena, nego zato što sam ja istaknuti HDZ-ovac, orkestrirano počela zviždati i fućkati. Nakon toga je Penava pročitao izvatke i onda je nastala tišina, shvatili su o čemu se radi. To je cijela priča - izjavio je Šeks za tportal

- Na tom prosvjedu u Vukovaru bilo je najmanje Vukovaraca. Možda je 10 posto bilo Vukovaraca. Ovi koji su fućkali i zviždali imali su druge namjere - politički naškoditi premijeru Vlade Andreju Plenkoviću - odgovorio je na pitanje smatra li da su mu zvižduci bili upućeni zato što je politički blizak s Plenkovićem.

Komentari (46)
  • Promijenite naočale,dioptrija vam ne valja.

    15. 10. 2018,   18:47
  • A jel te bar malo bilo sram staviti sljem, a nisi vojno sposoban

    15. 10. 2018,   19:01
  • Šupčino anemična, nismo ni očekivali da si se prepoznao. Ne prepoznaješ ti i tvoja bagra puno gore stvari koje se dogadjaju u Hrvatskoj.. Mrš....

    15. 10. 2018,   19:40