Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

''U krizi smo dok ne riješimo 40.000 neprodanih stanova''

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pomoćnik ministra financija Boris Lalovac tvrdi da se zbog neprodanih nekretnina stvorilo čak 90 milijardi kuna duga, što je polovica ukupnoga duga države

Nakon šest godina ekonomske krize Hrvatska narodna banka i poslovne banke napokon trebaju s građevinarima riješiti gordijski čvor od 40 tisuća neprodanih nekretnina, izjavio je zamjenik ministra financija Boris Lalovac za Hrvatski radio.

Boris Lalovac tvrdi da se zbog neprodanih nekretnina stvorilo čak 90 milijardi kuna duga. To je polovica ukupnoga duga države.

Komentari (107)
  • Nisu građevinari krivi,krivi su investitori koji su investirali u stanove za koje nikad i nije bilo dovoljno kupaca u Hrvatskoj,a ponaj više su krive banke koje zapošljvaju stručnjake koji bi trebali znati izračunati rizike i kupovnu moć građana,oni očekivaju državu da ih izvuče iz ćorsokaka,nemislim da će uspjet ovaj put.

    28. 4. 2014,   17:52
  • Uvedite normalan porez na nekretnine da ga građani ne osjete. Stavite da se plaća na iznose više od 10 milijuna kuna i jedini tko će ga morati platiti bit će banke pa će možda onda počet iznajmljivat ili prodavat stanove po nižim(realnim) cijenama, a ne da cjeli sektor stoji jer se banke neće prilagodit tržištu i jer im se isplati ćekat s nekretninama bolja vremena ma kad ona bila.

    28. 4. 2014,   18:12
  • a da te stanove pretvorite u zatvore izvukli bi zemlju iz krize,...samo vi to ne zelite!

    28. 4. 2014,   18:38