Obavijesti

News

Komentari 41

'U kući su nam eksplodirale sve instalacije. Dojam je neopisiv...'

'U kući su nam eksplodirale  sve instalacije. Dojam je neopisiv...'
9

U mojoj kući su praktično eksplodirale električne instalacije, a električare ne možemo dobiti, jer je veliko područje koje stradalo - rekao je Želimir Mrgan , Brođanin koji trenutno živi u Clearwateru

VIDEO

Život se na Floridi polako normalizira. Trgovine su ponovo otvorile svoja vrata, dolazi roba koje je nestalo, voda, suha hrana i druge namirnice. Na benzinske crpke dolazi benzin, kaže Želimir Mrgan, Brođanin koji trenutno živi u Clearwateru. 

- U gradovima je velika gužva, jer se vraćaju oni koju bili evakuirani. Zbrajamo štetu, no, trebat će za to vremena, jer još ni sami ne znamo što nam je oštećeno. U mojoj kući su praktično eksplodirale električne instalacije, a električare ne možemo dobiti, jer je veliko područje koje stradalo - rekao je Želimir Mrgan.

Kaže da su im rekli da će potrajati nekoliko dana dok se sve ne normalizira i da će struju imati samo oni kojima je najpotrebnija, a to su neke ustanove i službe.

- U ponedjeljak smo išli na posao, proizvodnja ne smije stajati, a u slobodno vrijeme polako čistimo ono što je Irma razbacala. Neobičan je mir i tišina. U noći za vrijeme uragana izašao sam vani,  htio sam da osjetim tu snagu i moć prirode koja se buni protiv svega što joj radimo, uništavamo je na sve moguće načine...Dojam je neopisiv kao i spoznaja da nečim ne možeš vladati niti na to utjecati....To se mora doživjeti, mada baš nisam previše zainteresiran za takva iskustva, ovo je bilo dovoljno. Nama koji smo došli s Balkana život uz plamen svijeće nije ništa neobično, jer smo prije nešto više od 20 godina to proživjeli, ali onima koji to nisu doživjeli, mislim na domicilno stanovništvo Floride to jako teško pada. Dobro smo prošli, kako je moglo biti. Sve ćemo ovo brzo dovesti u red i Florida će opet biti ona ista, topla i lijepa – kaže Želimir.

Trump će posjetiti Floridu radi utvrđivanja štete

 Američki predsjednik Donald Trump će u četvrtak otputovati na Floridu kako bi na terenu utvrdio štete nakon uragana Irma, objavila je Bijela kuća u utorak.

"Moje misli su uvijek s onima koji su nastradali u uraganima", napisala je na Twitteru prva dama Melania Trump i dodala da s predsjednikom odlazi na Floridu.

Prve procjene pokazuju da je uragan Irma uništio je četvrtinu kuća na otočju Keys na jugu Floride, rekao je ranije u utorak voditelj američke agencije za hitna stanja  Brock Long.

"Prve su procjene, i to je razlog zbog kojeg smo pozvali ljude na evakuaciju, da je 25 posto kuća na otočju uništeno i 60 posto oštećeno", kazao je Long na konferenciji za novinare pojašnjavajući da su nabujalo more i snažni vjetrovi pogodili na jedan ili drugi način sve kuće na otočju.

Irma, jedna od najsnažnijih zabilježenih atlantskih uragana, prije nego što je poharala SAD odnijela je 43 života na Karibima i najmanje 12 na Floridi, u Georgiji i Južnoj Karolini, javlja Reuters.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović