Obavijesti

News

Komentari 18

U ljetu uživajte još do nedjelje, kreće velika promjena vremena

U ljetu uživajte još do nedjelje, kreće velika promjena vremena
1

Vrijeme u Hrvatskoj do kraja vikenda bit će kao i proteklih dana, sunčano i vruće. U nedjelju očekuje se ozbiljnija promjena vremena s obilnom kišom, grmljavinom i padom temperature

VIDEO

Ljetne temperature i sunčano vrijeme u Hrvatskoj potrajat će do kraja vikenda, a u nedjelju se očekuje velika promjena vremena i osvježenje s pljuskovima i grmljavinom koje će definitivno označiti kraj ljeta.

Danas će i dalje biti vruće i sunčano, s temperaturama između 30 i 35 stupnja Celzijusa. DHMZ najavljuje lokalno jaki razvoj naoblake u drugom dijelu dana, a očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. 

Nestabilno će biti i u gorju te u unutrašnjosti Istre. Puhat će na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar pri čemu će more biti mirno i malo valovito, a njegova temperatura između 24 i 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30 °C u gorju te 30 do 33 °C u Istri i Hrvatskom primorju, javlja HRT.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, također uz slabu do umjerenu buru ujutro, a zatim danju uz jugozapadnjak i zapadnjak. Od sredine dana u unutrašnjosti opet može biti jačeg razvoj oblaka te pokojeg lokalnog pljuska s grmljavinom. Bit će vruće, podjednako kao i prošlih dana.

Sunce i vrućine očekuju se i na jugu Hrvatske, gdje osvježenja neće biti ni u noćnim ni u jutarnjim satima. U Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje se uglavnom sunčano vrijeme. Ujutro ponegdje uz rijeke može biti magle, a od sredine dana mjestimice može pasti pljusak praćen s grmljavinom. Puhat će ponegdje umjeren istočnjak, a temperatura zraka će od jutarnjih 16 do 20 °C, danju porasti do vrijednosti između 31 i 34 °C. 

Slično će biti i u petak i subotu. Svježije temperature u subotu su moguće na zapadu Hrvatske. No zato u nedjelju prognostičari najavljuju obilnije kiše, a na Jadranu se očekuje jaka bura s olujnim udarima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.