Obavijesti

News

Komentari 94

U lov na lisice išli bez dozvole: Lovac je upucao i ubio lovca

U lov na lisice išli bez dozvole: Lovac je upucao i ubio lovca
3

Da lovci nisu išli u krivolov i da su se javili te tražili dozvole lovnik bi ih rasporedio na dva različita mjesta i nesreća bi se izbjegla. Nisu imali ni propisane prsluke

VIDEO

Lovac (57) je smrtno stradao u zaseoku Štrkalji kod Pokrovnika u lovu na lisice u petak ujutro. Oko 6.30 sati je na njega slučajno pucao njegov kolega (48). Pogođeni 57-godišnjak hitno je prevezen u šibensku bolnicu, ali nije mu bilo pomoći. Preminuo je ubrzo po dolasku. Policija tek obavlja očevid, ali iz Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije saznajemo da su obojica bili u krivolovu, odnosno u nekontroliranom lovu.

- U lovu su bili neovisno i nisu znali jedan za drugog. Ni jedan od njih nije odlazak u lov prijavio lovniku Davoru Aleksiću. U lovu su bili bez dozvole i zbog toga se tragedija i dogodila - rekao nam je predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

Lovci su lovili lisice 'na čeki', lovačkoj zasjedi. Bili su bez propisanih lovačkih prsluka, što je svakako doprinijelo nesreći. 

Upozoravam na ovakvo ponašanje i apeliram na lovce da se drže pravila već jako dugo. Kod nas 20 do 30 posto lovaca ide u lov bez dozvole i jedan put se ovo moralo dogoditi. Nisu lovnik i te dozvole bez veze. Jer da su se javili, lovnik bi ih rasporedio na dva različita mjesta i nesreća bi se izbjegla. To je ono što znamo za sada, a ostalo će pokazati istraga - rekao je Dujić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija: Išli su u lov bez odobrenja lovačkog društva

Policija je obavila očevid te je izvijestila sljedeće:

Vezano za naše današnje priopćenje o stradavanju 57-godišnjaka u lovu u Pokrovniku, predio Štrkalji izvješćujemo Vas da je od strane policijskih službenika obavljen očevid na mjestu događaja. 

Obavljenim očevidom i prema dosad prikupljenim obavijestima je utvrđeno kako su jutros oko 6.30 sati 57-godišnjak i 48-godišnjak ponaosob išli u lov na divlje životinje - lisice na navedenom području za što nisu imali odobrenje nadležnog lovačkog društva čiji su obojica članovi. Tom prilikom je 48-godišnjak iz lovačkog oružja koje legalno posjeduje nastrijelio 57-godišnjaka misleći da puca u divlju životinju - lisicu, a ozlijeđeni 57-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Šibenik gdje je od zadobivenih ozljeda u 8.20 sati preminuo. Nad 48-godišnjakom se nastavlja kriminalističko istraživanje u Policijskoj postaji Drniš u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji