Obavijesti

News

Komentari 79

Napadač iz Graza htio je ubiti Adisa, drugi su slučajne žrtve?

Dramatični video: Na internet je 'procurila' snimka nadzorne kamere na kojoj se vidi kako Alen Rizvanović (26) mahnito vozi po nogostupu. Pješaci u panici bježe...

VIDEO

Austrijski Kronen Zeitung u četvrtak je objavio fotografije Alena Rizvanovića (26) za volanom džipa prije nego što je ubio troje i ozlijedio 36 ljudi. Kamera je uhvatila Rizvanovića koji u majici bez rukava čvrsto drži s obje ruke volan te se sprema u ubilački pohod. 

U tragediji su stradali Adis Dolić (28) iz Velike Kladuše, dječak (4) i žena (25). Nakon što ih je pregazio te “pokosio’” ljude koji su ispijali piće u kafićima, izašao je iz automobila te vitlao nožem i napadao ljude.

Policija ga je ubrzo uhitila. Glasnogovornik suda Christian Kroschi kazao je da je mahniti vozač na sudu rekao kako se osjeća da ga netko proganja, odnosno da čuje glasove u glavi. Do 7. srpnja bit će donesena odluka o produljenju pritvora. 

U srijedu je objavljena i snimka napada u ORF-ovoj emisiji "Austrija danas". Na snimci se vide ljudi koji normalno šeću glavnim trgom u Grazu. Odjednom ih hvata panika i počinju bježati. Nekoliko sekundi kasnije vidi se kako trgom projuri džip. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Twitteru imao 2581 sljedbenika

Alen Rizvanović je prije krvavog pohoda obrisao sve svoje podatke s Twittera i Facebooka iz čega policija vjeruje da je napad u centru Graza planirao. Istražitelji pokušavaju vratiti podatke, a posebno ih zanimaju oni s Twittera. 

Na Twitteru je Rizvanović imao 2581 sljedbenika. Neki od njih su iz Saudijske Arabije, a na fotografijama poziraju s kalašnjikovima. Imao je kontakte i s mnogo mladih žena. Neki njegovi "sljedbenici" su s Floride. 

Policija istražuje još jedan trag. Sumnjaju naime da su se Rizvanović i Adis Dolić poznavali. Alen je naime u Velikoj Kladuši iz koje Adis potječe imao podružnicu svoje tvrtke RCG koja prodaje automobile. Istražitelji sumnjaju da je Rizvanović Adisa namjerno pregazio, piše u petak OE24. 

Dolić je navodno bio cilj, a ostale su se žrtve našle na krivom mjestu u krivo vrijeme. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...