Obavijesti

Promo sadržaj

U Malom Cafeu predstavili 1.broj časopisa "Readymade Ilica"

U Malom Cafeu predstavili 1.broj časopisa "Readymade Ilica"
2

Primjerke časopisa možete preuzeti na lokacijama Ilica 69, Ilica 87 i Ilica 124 gdje vas i danas očekuje bogat program. Stoga, krenimo redom...

VIDEO

Današnji program provjerite u nastavku:

ILICA 69 / dvorište
16.00
URBAN TOYS / prezentacija urbanih skulptura postavljenih na Ilici
Autor: Aleksandar Battista Ilić

Nakon uvodnog predstavljanja, posjetitelji i autor će u šetnji Ilicom obići sve lokacije na kojima su urbane skulpture postavljene. 
Osam pozicija socijalnih interaktivnih „skulptura“ velikog formata razmještenih po glavnoj zagrebačkoj ulici „alibi“ su za stvaranje socijalnih relacija i poziv na društvenu igru, interakciju i akciju. Eksplozija boja provocira i privlači pozornost, komentare, razmjenu misli, relaciju svijesti o javnom prostoru. Prisutna je drugačija taktika gerilskog izlaganja, aktivni i aktivistički proces i akcija koja uskače u strah od boje, te drastično koristi boju kao kontrast od gradskog sivila kao koridora nesvjesnosti. 
Urbane igračke postaju lakmus papir za društvene procese. Izvlače reakciju, frustracije, ponekad žustre, zatim odnos prema prostoru, ali i prema ulozi umjetnosti, kulturi, kanonima izlaganja. Istovremeno, izazivaju drugačiju komunikaciju na društvenim mrežama... „nešto se dogodilo u gradu“ … „što je to?“ ... „da li to ima veze s izborima?“... kao i drugačiju dinamiku konteksta grada za namjernike i posjetitelje iz drugih gradova i kontinenata. Prolaznici se često fotografiraju s Toysima, dijele na mrežama, ulaze u njih, sjede po njima. Urbane igračke su socijalna mutacija, medijacija, aktivatori. 
U programu festivala Readymade Ilica veliku smo pažnju posvetili i zanimljivim primjerima iz prakse, stoga vas pozivamo da nam se pridružite na pop-up izložbi i prezentacijama...

ILICA 69
12.00 – 18.00
ZAGREB BIJELI GRAD / pop up izložba, performans i radionica
Organizator: TTF Zagreb (Ivana Bakal, Marin Sovar, Đurđica Kocijančić, Sanja Jakupec uz studente)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Projekt Zagreb bijeli grad 1920. nastao je kao dio praktičnog rada Diplomskog studija kostimografije kolegija Primijenjena kostimografija II i III pod mentorstvom doc. dr. art. Ivane Bakal. Polazište je u primijenjenoj i likovnoj umjetnosti, tradiciji i povijesti grada Zagreba te izvedbenim umjetnostima. Projekt Zagreb bijeli grad 1920. vodi nas vremeplovom u davno zaboravljene dvadesete godine prošloga stoljeća uz zvuke čarlstona, perlica i bogatstvo perja, uz pjesmu i ples.
  
ILICA 69
17.00
Primjer iz prakse: TRAŽIMO OKVIRE ZA STVARANJE STRANPUTICA, A NE ISCRTAVANJE KARTI / prezentacija
Voditelji: KOMBINAT

Kreativni kolektiv Kombinat je skupina mladih nezavisnih profesionalaca koja osmišljava i provodi projekte na području kreativnih industrija. Peer-to-peer razmjenom znanja i vještina Kombinat ujedno funkcionira tj. služi i kao platforma mladim budućim profesionalcima. Na taj način, osim produkcije kreativnih rješenja, podržavamo i razvoj lokalne zajednice. Kombinatov je centralni društveni zadatak kroz rad u kreativnim industrijama osnažiti društvene prakse koje vode k razvoju inkluzije, suradnje, različitosti i slobodne razmjene i proizvodnje znanja.

ILICA 37
18.00
Otvorenje pop-up galerije ART GARAŽA KAMBA i izložbe READYMADE

ILICA 87
18.00
Primjer iz prakse: Humana Nova / predavanje i razgovor

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode. 

Četvrtak u Ilici zatvorit ćemo opušteno s našim glazbenim programom koji od 20.00 sati počinje u Victory Art Caffeu, a kao poseban gost večeras dolazi Dr. Smeđi Šećer!

Uz ovaj program pozivamo vas i na event #PLAC na Britancu ovaj petak od 17.00 do 22.00h.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive