Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Ministarstvo stigli čelnici sindikata, očekuju pregovore

None Foto: Robert Anic/PIXSELL

Čelnici obrazovanih sindikata stigli su u 16.30 u Ministarstvo rada na sastanak s Vladom, a ministrica Divjak je istaknula da je ponuda Vlad promijenjena

Danas očekujemo da se konačno nastave pravi pregovori. Ukoliko Vlada misli imati konačnu odluku "take it or leave it" (uzmi ili ostavi), onda nas nije trebala zvati - poručio je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama uoči sastanka. 

Iako uz Vlade nisu htjeli otkriti prije sastanka kakva je ponuda, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je kako je izmjenjena. Podsjetimo, prva ponuda bila je analiza postojećeg cjelokupnog sustava plaća i potencijalno povećanje koeficijenta za dva posto od srpnja ako do tad ne bude gotova nova Uredba o koeficijentima složenosti poslova. 

Zagreb: Čelnici školskih sindikata obratili se medijima ispred Banskih dvora PROSVJETARI NE ODUSTAJU 'Mi nastavljamo pregovore sve dok ne postignemo naš cilj'

- Čut ćemo sad tu ponudu i vjerujem da ćemo o tome dalje pregovarati - dodao je Mihalinec. 

Na pitanje pod kojim uvjetima planiraju zaustaviti štrajk u školama, Mihalinec je istaknuo da pod uvjetom ako članovi i zaposleni koji su sudjelovali u štrajku prihvate Vladinu ponudu. A spomenuo je i kompromis koji su ponudili Vladi prošlog tjedna, no o detaljima nije htio govoriti. 

Komentari (21)
  • Taj sindikat treba pod hitno raspustiti i pustiti prosvjetare (ali i druge grupe) da se ponovno organiziraju u sindikat čije će predstavnike izabrati članovi i to kako dolikuje demokraciji na izborima i na određeni period. Ovi se nisu makli sa svojih pozicija od osamostaljenja, a glume borbu protiv korupcije i kriminala. Šta su oni najpametniji od svih članova? Pogotovo mislim na onog učitelja tjelesnog... učitelj tjelesnog treba predstavljati prosvjetare pred Vladom pored silnih doktora znanosti koji su također u sindikatu?!? Dajte se uozbiljite.

    13. 11. 2019,   17:06
  • Kakvi čelnici takvi i članovi. Bahati, bezobrazni, nerealni....

    13. 11. 2019,   16:56
  • Sindikati su zlo svih prosvjetara, Ribic, Mihalinec i ostali sindikalni vojvode, jmaju place ko tri profesora, pa sad hajcaju ostale , Vlada nesmije popustiti, Ne prihvate li ponudu Vlade nek podnesu ostavke a roditelji saljite svoju djecu na dan strajka u Skole, NE dozvolite da se strajk lomi na ledjima djece.

    13. 11. 2019,   17:21